Yağan yağmur nedeniyle programa katılanlar şemsiye ile ilginç bir görüntü oluşturdu.
İstasyon Meydanı"ndaki Atatürk Heykeline çelenk konulmasıyla başlayan törende Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı, Kemal Türkler ve Çetin Emeç için saygı duruşunda bulunuldu.
Törende CHP Nazilli İlçe Teşkilatı, Türkiye Emekliler Derneği, Alevi Kültür Derneği, Türkiye Gençlik birliği, Ses Nazilli Temsilciliği, Toplumsal Eğitim ve Gelişim Derneği, Eğitim-İş Sendikası ve çeşitli sivil toplum örgütleri katıldı. Etkinliğe katılanlar adına ortak bir konuşma yapan CHP Nazilli İlçe Teşkilatı Eğitim Komisyonu üyesi Hasan Güner; “Uğur Mumcu"yu anıyoruz; çünkü ülkesine sevdalıydı; ender rastlanan bir aydındı. Cumhuriyet"e yüreğiyle de aklıyla da bağlıydı. Kalemini karanlığın aydınlatılması, ülkenin bağımsızlığı, halkın özgürlüğü için kullandı. Tam bağımsızlıktan yana oluşu, ulusun egemenliğine yönelik tehlikelere karşı Cumhuriyet"in en öndeki savaşçılarındandı. Ülkemize yönelik emperyalist hesap ve oyunların yoğunlaştığı, yeniden ayrılıkçı girişimlerin tezgâhlandığı bugünlerde büyük bir özlemle anıyoruz” dedi.
Anma törenine CHP Nazilli İlçe Teşkilatı, Türkiye Emekliler Derneği, Alevi Kültür Derneği, Türkiye Gençlik birliği, Ses Nazilli Temsilciliği, Toplumsal Eğitim ve Gelişim Derneği, Eğitim-İş Sendikası, Nazilli EĞİT-DER, ADD Nazilli Temsilciliği, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği, CHP Aydın Milletvekili Aday Adayları ile çok sayıda vatandaş katıldı.