Tunca Nehri"nin taşması sonucu da Değirmenyeni Köyü'ndeki bazı evleri su bastı. Polis Meriç Nehri kenarındaki işyeri sahiplerini uyarmaya başladı, 40 haneli Değirmenyeni köyü sular altında kaldı. İzmir-Çanakkale kara yolunun Küçükkaya mevkisindeki aşırı yağış nedeniyle sabah saatlerinde trafiğe kapanan yolda, Karayolları ekiplerinin yaptığı su tahliye ve temizleme çalışmalarının ardından ulaşım tek şeritten sağlanmaya başlandı.

EDİRNE

Trakya selle boğuşuyar. Edirne"de etkili olan sağanak yağış sonrası debisi 201 metreküp saniyeye ulaşan Tunca Nehri taştı. Nehir kenarındaki 120 haneli Değirmenyeni Köyü sular altında kalırken, 8 ev suya gömüldü. Evlerin bazıları çatılarına kadar suyun içinde kaldı. DSİ 11'inci Bölge Müdürlüğü ekipleri ise çok sayıda iş makinesi ile köye gelerek geceden bu yana aralıksız çalıştı ve döktükleri kumla taşkın suyunun önünü kesmeye çalıştı. Ancak buna rağmen evler sular altında kaldı. Taşkın suyunun dışarı atılması için bazı setler patlatıldı.

MERİÇ ALARM VERDİ

Edirne ve Bulgaristan"daki aşırı yağışlar sonrası Meriç Nehri"nin de debisi hızla arttı. 24 saat önce 846 metreküp saniye olan debi oranı 136 metreküp artarak 982 metreküp saniyeye ulaştı. Bu da taşkın riskini artırdı. Valilik tarafından oluşturulan kriz merkezi kararı ile polis ekipleri Meriç ve Tunca nehri kıyılarındaki işletmeleri can ve mal güvenliklerini korumaları için uyardı. Polis ayrıca nehir suyunun yayıldığı bölgeyi güvenlik şeridi ile kapattı.

EDİRNE-KIRKLARELİ YOLU KAPALI

Yoğun yağmur yağışı nedeniyle Oğulpaşa Deresi"nin yatağından çıkarak taşması sonucu Edirne-Kırklareli yolu sabah saat 07.00"da ulaşıma kapandı. Edirne ve Kırklareli"ne gidecek vatandaşlar Süloğlu üzerinden gitmeleri konusunda uyarılıyor.

TEKİRDAĞ

Tekirdağ'da ise dün akşam saatlerinde etkili olmaya başlayan yağışlar nedeniyle sel ve su baskınları meydana geldi. Gece saat 03.00 sıralarında Altınova Mahallesi'nde logarların taşması sonucu 100"e yakın ev ve işyerini su bastı.

Tekirdağ Hayrabolu yolu aşırı yağışlar nedeniyle Çene deresinin taşması sonucu ulaşıma kapandı.

İSTANBUL

İstanbul'da bugün saat 07.00'den sonra şiddetini arttıran yağış sebebiyle Büyükçekmece ve Kumburgaz'da D-100 Karayolu'nun bazı şeritleri su altında kaldı.

Alt geçitleri su bastı. İtfaiye ve belediye ekipleri iş makineleriyle yolları açmaya çalıştı. Her yağmurda su baskınına uğrayan Kumburgaz Elektrik Üretim Eğitim Merkezi, önünde yüzlerce kum torbalarından duvar yapılmasına karşın yine su altında kaldı. D-100 Mimar Sinan Mahallesi civarı da sular altında kaldı. Bölgedeki 501 Siteleri'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Ali Uçar her yağışta aynı durumun yaşandığını söyleyerek, “Akşam yağmur yağınca sabaha kadar uyumuyorum binaları su basmasın diye. Kumburgaz köprüsü yapıldıktan sonra su akar bulamadığından buraları basıyor” dedi. Selimpaşa ve Gümüşyaka'da da bazı yazlık siteleri su bastı.

İZMİR-ÇANAKKALE KARA YOLU ULAŞIMA KAPANDI


İzmir-Çanakkale kara yolunun Küçükkaya mevkisindeki aşırı yağış nedeniyle sabah saatlerinde trafiğe kapanan yolda, Karayolları ekiplerinin yaptığı su tahliye ve temizleme çalışmalarının ardından ulaşım tek şeritten sağlanmaya başlandı.

İzmir'in Bergama ilçesindeki Karadere Çayı'nda yaşanan taşkın sonucu su altında kalan köprü ve kara yolu, Karayolları ekiplerinin çalışmaları sonucunda kısmen yeniden trafiğe açıldı. Yolda ulaşım tek şeritten kontrollü olarak sağlanıyor.

Bu arada bölgede su baskınından etkilenen Seyrani Güçlü'ye ait silaj ve saman deposunda büyük ölçüde maddi hasar meydana geldi. Deponun su altında kalması nedeniyle yaklaşık 40-50 bin lira değerinde hayvan yeminin sel sularından zarar gördüğü bildirildi.

Bölgede su baskınından etkilenen bir diğer işletmeci olan Fikret Ürper, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadere Köprüsü'nün yetersiz kalması nedeniyle Küçükkaya mevkisinde önceki yıllarda da su baskınları oluştuğunu belirterek, bölgede başka köprüler yapılarak sağlıklı bir şekilde su akışının sağlanması gerektiğini söyledi.

YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü"nce yapılan son tahminlere göre; bugün Türkiye"nin batı bölgelerinde görülecek yağışların; Marmara'nın doğusu (İstanbul, Balıkesir, Yalova, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Bilecik), Kuzey ve Kıyı Ege (İzmir, Manisa, Kütahya, Uşak, Aydın, Muğla) ile Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı Türkiye genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek.

Rüzgar genellikle güney ve güneybatı, Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'da doğu ve kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette, iç ve batı bölgelerimizde kuvvetli olarak (40-50 km/saat) esecek.

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU

Yapılan son tahminlere göre bölgelerde hava bugün şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde güney ve doğusu, öğleden sonra bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; bölgenin doğusunda (İstanbul, Balıkesir, Yalova, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Bilecik) kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-50 km/saat) esmesi bekleniyor. Bursa ilimiz başta olmak üzere, bölge genelinde muhtemel soba ve doğalgaz zehirlenmelerine karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

EGE: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Kuzey ve Kıyı Ege'de (İzmir, Manisa, Kütahya, Uşak, Aydın, Muğla) kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgar; bölge genelinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak (40-50 km/saat) esecek. Afyonkarahisar ve Kütahya illerimiz başta olmak üzere, bölgenin iç kesimlerinde muhtemel soba ve doğalgaz zehirlenmelerine karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, Antalya ile öğleden sonra Isparta ve Burdur çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgarın; bölgenin batısında güney ve güneydoğu yönlerde kuvvetli (40-50 km/saat) esmesi bekleniyor. Isparta ilimiz başta olmak üzere, Batı ve Orta Akdeniz'in iç kesimlerinde muhtemel soba ve doğalgaz zehirlenmelerine karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra Eskişehir ile Ankara'nın kuzey ve batı ilçeleri, akşam saatlerinden itibaren bölgenin kuzeybatısı (Ankara, Eskişehir, Çankırı) aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; bölgenin güney ve batısında güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (30-40 km/saat) olarak esecek. Kayseri ilimiz başta olmak üzere, bölge genelinde muhtemel soba ve doğalgaz zehirlenmelerine karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Karabük çevreleri, akşam saatlerinden sonra bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Karabük çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bolu ilimiz başta olmak üzere, bölge genelinde muhtemel soba ve doğalgaz zehirlenmelerine karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Samsun, Amasya ve Çorum çevreleri yağmurlu geçecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu yağışlı geçecek. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir. Sabah saatlerinde Kars ve Ardahan çevrelerinde sis bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu geçecek.