Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre, gök gürültülü sağanak yağışların bugün yurdumuzun büyük bölümünde etkisini sürdürmesi; yarın ise yağışlı sistemin doğuya hareket ederek Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun kuzey kesimlerinde etkili olduktan sonra ülkemizi terk etmesi bekleniyor.

YENİ YAĞIŞLI SİSTEM GELİYOR
Ancak aynı gün akşam saatlerinden itibaren ülkemizin batı kesimlerinden başlayarak yeni bir yağışlı sistemin etkisine girmesi, Marmara'nın güneybatısı, Kıyı Ege, Antalya'nın batısı ve Burdur’un sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Ankara ve İstanbul’da yarın ara verdikten sonra gelecek hafta başına kadar aralıklarla etkili olacağı tahmin ediliyor.
Gök gürültülü sağanak yağışların 04 Haziran 2014 Çarşamba gününden itibaren önümüzdeki hafta başına kadar ülkemizin güneydoğu kesimleri dışında yurt genelinde etkili olmaya devam etmesi beklendiğinden, hava şartlarının sebep olabileceği riskler olan yıldırım, dolu, su baskınları ve ani sel ile kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları tavsiye ediliyor.