Kuraklık nedeniyle pek çok sebze ve meyvede verim düşüşü nedeniyle artan fiyatlar yağışların ardından gerçekleşen bollukla yeniden düştü.
Bu yıl kış sezonu yaklaşırken Aydın ve çevresinde yaşanan kuraklığın hem üreticiyi hem de tüketiciyi olumsuz etkilediğini belirten Aydın Salı Pazarının yarım asırlık müdavimlerinden 74 yaşındaki Müşerref Demirkol, yağışlarla birlikte hayatın normale döndüğünü söyledi. Hayvanattan nebatata kadar her canlının yaşamını sürdürebilmesi için yağmura ihtiyaç olduğunu belirten Müşerref Demirkol, “Bu kış son 10 yılın en kurak kışını yaşadık. Şükürler olsun ki son günlerde Allah rahmetini esirgemedi ve sebze ve meyveler yeniden canlandı. Aydın’da birçok kış sebzesi ve çeşitli otlar kendiliğinden yetişir. Ve ürünün maliyeti de oldukça düşük olur. Ancak yağmur yağmadığı an hiçbir şey yetişmez. Bugün turp otundan ıspanağına, kerevizinden pırasaya, karnabaharından lahanaya kadar Aydın ve çevresinde yetişen pek çok sebze kuraklık nedeniyle büyümez olmuştu” diye konuştu. 
Yağışlar öncesi 2,5 TL olan ıspanak 1,5 TL’ye 2,5 TL olan pırasa ve kereviz 1 TL’ye, 1,25 TL olan portakal ve mandalina 75 kuruşa düştü.

20120103ay503218_03.jpg