HAVA SICAKLIĞI :İç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Ülkemizin güney ve doğu bölgelerinde güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak esecek.
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Ülkemizin büyük bir bölümünde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek olan yağışların, öğle saatlerinden itibaren Bolu, Karabük, Kastamonu, Eskişehir, Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Burdur, Isparta, Denizli, Afyonkarahisar, Muğla'nın iç kesimleri ile Konya'nın kuzey kesimlerinde kuvvetli olacağı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Lokal su baskını, Taşkın, Yıldırım düşmesi vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri (Gümüşhane, Bayburt ve Trabzon'un iç kesimleri) ile Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli güneydoğulu rüzgarla birlikte toz taşınımı ve bu olaya bağlı olarak görüş mesafesinde düşme, çamur şeklinde yağış ve hava kalitesinin düşmesi vb. beklendiğinden bu olaylara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir