Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Günay Çavdar, hareketsiz yaşam ve dengesiz beslenme, sürekli bilgisayar başında oturmak, stres, uykusuzluk, yetersiz su tüketimi ve uzun süre aynı pozisyonda çalışmanın birçok hastalığa davetiye çıkardığı gibi bölgesel yağlanmanın da başlıca sebeplerinden biri olduğunu belirtti. 
Toplumda oldukça fazla görülen bölgesel yağlanmaya bazen sorununa tek başına diyetin çözüm olamadığını belirten Op. Dr. Günay Çavdar, “Bu durumda da Liposuction devreye giriyor. Ancak bir çok kişi de şöyle bir yanılgı var. ‘‘Liposuction zayıflatır! ’’Bu kesinlikle yanlış bir düşünce Liposuction bir zayıflama yöntemi değil vücudun tamamını veya bazı bölgeleri şekillendirmek için kullanılan yöntemdir. Liposuction (Türkçe adı ile yağ emme ameliyatı) alınacak yağ dokusuna yakın bölgelerde yapılan milimetrik kesilerden özel kanüller ve tıbbı vakum cihazı yardımı ile yağın mekanik yöntemle parçalanarak vücut dışına alınmasıdır. Bu yöntem 1980’lerde keşfedilip popülerleşmiş ve dünyada en çok yapılan estettik ameliyat olmuştur. Liposuction’un yaygınlaşıp birinci sıraya oturmasındaki başlıca sebebi yöntemin basit uygulanıp, hasta memnuniyeti sağlayan etkin ve kaliteli sonuçlar alınmasıdır. Yöntemin başarısına katkıda bulunan durumlar vardır; cildin diriliğinin ve esneme kabiliyetinin yüksek olması yağ dokusunun daha kolay emilmesini sağlar.Sarkık ve gevşek ciltli orta ve ileri yaş hastalarda yağ alması sonucu nadir olarak cilt toparlamayabilir ve sarkmalar olabilir” dedi.

Teknikteki ilerlemelerin yağ emme ameliyatını lazer destekli yapılabilmesine olanak kıldığını belirten Op. Dr. Çavdar, “Lazer enerjisi ile yayılan ısı derinin alt tabaklarında cilttekifibroblast hücreleri çoğaltır ve esnekliğini sağlar. Hücre ve proteinleri uyararak sıkılaşmayı hızlandırmakta daha homojen bir yağ alınımı sağlanmakta ve pürüzsüz sonuç elde etmekteyiz. Doğum sonrası göbek bölgesinde biriken yağların yok edilmesinde kadınlar tarafından tercih edilen yöntemdir. Hormontedavisi esnasında alınan kilolar liposuction yöntemi ile daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde eritilerek kişinin tedavi öncesi eski kilolarına dönmeleri sağlanır. Lipocustion hem kadın hem erkek hastalar için vücutlarında rahatsız oldukları fazla yağ dokusundan kurtulmak için başvuracakları en kesin ve sağlıklı bir yöntemdir ancak kesinlikle bir zayıflama yöntemi değildir” diye konuştu.