Didim Emlakçılar Deneği Başkanı Osman Çoşkun, yabancı vatandaşların mülk alacakları zaman derneklerinden yardım almasını ve iki tarafından birlikte hazırladığı sözleşmenin neticesinde alış verişlerin yapılması gerektiğinin altını çizdi.
İngiliz konsolosunun yaptığı ziyarette de bu konuda karşılıklı görüşlerin alındığı belirten Coşkun, “ Biz dernek olarak İngiliz konsolosuyla yaptığımız görüşmelerde alım satımlarla ilgili yaşan sorunlara dikkat çektik. Burada alım yapacak yabanca vatandaşın her şeyden önce ilk olarak derneğimizden bilgi alarak veya ilçede güvenilir ve sadece emlakçılık işi yapan ve elinde belgesi olan kişilerle alım satım işlemi yapsın. Alım yaparken ilk olarak alış yaptığı emlakçının derneğimize kaydı olup olmadığını sorsun; almak istediği evi gitsin görsün ve iki taraf arasında bir sözleşme hazırlatsın. Hazırlanan sözleşmede avukatlarda tanık olarak yer alsın ve alım işlemi yapıldığında satılan yer Tapu Müdürlüğü tarafından şerh konsun ve ardından depozito ücreti emlakçıya verilsin” dedi.
Coşkun bar, kafe, restaurant benzeri yerlerden kesinlikle ev alımı yapılmaması konusunda da uyarılarda bulunurken “Bu tür yerlerden ev alan ve daha sonra dolandırıldık diyerek feryat eden yabancılara yapacağımız hiç bir şey olmuyor ama bizden yardım alarak yapılan işlemlerden elimizden gelen yardımları yapıyoruz” diye konuştu.