Aydın’da geçtiğimiz yıl inşaatına başlanılan ve büyük tartışmalara neden olan Yabancılar Misafirhanesi inşaatı tamamlandı. Aydın merkeze bağlı Çeştepe beldesi sınırları içerisindeki Aydın Belediyesi Hayvan Pazarı yakınında yapımı tamamlanan Yabancılar Misafirhanesinin yapımına belde halkı karşı çıkmış bunun içinde imza toplamıştı. Kaçak göçmenlerin barınacağı, 3 bloktan oluşan misafirhane yaklaşık 3 milyon TL’ye mal oldu. Yabancılar Misafirhanesinin tefrişatının tamamlanması için 2 milyon TL ödenek bekleniyor.
Yabancılar Misafirhanesi projesinde gelinen nokta hakkında bilgiler veren Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Didim, Kuşadası ve İzmir’de yakalanan mültecilerin geçici süre barınması için hazine’ye ait 41 dönümlük arazide inşa edilen mülteci misafirhanesinin, Avrupa standartlarına uygun modern tesis olduğunu söyledi. Yabancılar Misafirhanesinin son durumunu görmek üzere geçtiğimiz günlerde Enmiyet Genel Müdürlüğü’nden yetkililerin Aydın’a gelip incelemede bulunduğunu belirten Vali Coş, “400 yataklı Mülteci Misafirhanesi’nin iç tefrişatı için yaklaşık 2 milyon TL’lik bir ödenek gerekiyor. Ödenek geldiği zaman hemen iç tefrişatı tamamlanacak” dedi.
400 mülteci kapasiteli tesisin 3 ana bloktan oluştuğunu belirten Vali Coş, “Mülteci misafirhanesi için şu anda acil bir ihtiyaç yok. Tefrişatını yaptıktan sonra 100 yataklı bir bloğunu mülteci kampı olarak kullanmak, diğer kalan bloklarını ise başka şekilde değerlendirmek istiyoruz. Tesisin atıl durumda kalmaması için Çevik Kuvvet polisleri burada kalabilir. Diğer yandan da dağınık haldeki Emniyet’in bazı birimlerini buraya taşımayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.