Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, ilçede yaşayan yabancıların sorunlarını dinlemek amacıyla Cihan Pansiyon"da düzenlenen toplantıya katıldı. Beraberindeki belediye meclis üyeleri ile birlikte katıldığı toplantıda notlar alan Altungün, çözüm önerilerini sıralayarak, yapılacak çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.
Kuşadası"nda yaşayan yabancıların en önemli sorunları ise başta belediye olmak üzere resmi kurumlarda yabancı dil bilen eleman bulunmaması olarak göze çarpıyor. Türkçe bilmediklerini belirten yabancılar, internet sitelerinde hiç olmazsa İngilizce açıklamalar bulunması gerektiğini söylediler.
Toplantı sonunda bir açıklama yapan Kuşadası Belediye Başkanı Altungün, en kısa sürede belediye bünyesinde bir yabancılar masası kurulacağını ve birkaç yabancı dil konuşabilen personelin bu masada görevlendirileceğini açıkladı. Ayrıca Kuşadası"nda ikamet eden yabancıların yaşamlarını kolaylaştıracak ve yön gösterecek rehber kitapçık hazırlanması için talimat verdiğini kaydeden Altungün, “İngilizce hazırlanacak rehber kitabı, Kuşadası"nda yaşayan tüm yabancılara ulaştıracağız. Kitapçıkta başta belediye ile ilgili işleri olmak üzere yabancıların yaşamını kolaylaştıracak tüm bilgiler yer alacak. Ayrıca sadece Türkçe yayın yapan belediyemizin internet sayfasının çeşitli yabancı dillerdeki versiyonlarını da hayata geçireceğiz. Böylece yabancılar internet üzerinden gerekli tüm bilgilere ulaşabilecek” dedi.
Yaklaşımından dolayı Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün"ü kutlayan yabancılar ise Kuşadası"nı çok sevdiklerini ve burada yaşarken karşılarına çıkan zorluklarda kendilerine yardımcı olunmasının önemini bir kez daha vurgulayarak, yabancılar masası ve rehber kitapçık uygulamasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.