Türkiye Futbol Federasyonu başkanı Mehmet Ali Aydınlar, yönetim kurulu ile yaptığı toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, maçların devre aralarında kulüplerden sadece başkan ve bir yöneticinin soyunma odasına inme yetkisi olacağını söyledi. TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar yaptığı açıklamada, 6 +2 yabancı oyuncu oynatma sisteminin devam ettiğini söyledi. Ayrıca sınırsız sayıda yabancı oyuncuyla sözleşme imzalanacağını da belirtti.

Futbol Federasyonu'nun resmi internet sitesinden de bu değişikilği duyurdu: İşte o duyuru

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, 2011-2012 sezonunda Spor Toto Süper Lig'de mücadele edecek kulüplerin 18 kişilik maç kadrolarında bulunduracağı yabancı futbolcu sayısında yeni bir düzenleme yaptı.

Buna göre; yabancı oyuncuların 6 tanesi sahada yer alırken, kalan 2 yabancı oyuncu da kulübede bulunabilecek. Geçtiğimiz sezonki, 2 yabancı oyuncunun kadro dışında yer alabilme uygulaması ise yürürlükten kalktı.

Bununla birlikte; TFF Yönetim Kurulu, Süper Lig kulüplerinin istediği kadar yabancı oyuncu ile sözleşme imzalamasını karara bağladı. 10'uncu yabancı oyuncu için 90 bin lira altyapı fonu ödeyecek olan kulüpler, 11'inci yabancı ve sonrasındaki her oyuncu için 250 bin lira altyapı fonu ödeyecek.

14 Haziran'da başlayan 2011-2012 sezonu birinci transfer ve tescil dönemi 5 Eylül 2011 Pazartesi günü sona erecek.

AKREDİTASYON TALİMATINDA DEĞİŞİKLİK

TFF Yönetim Kurulu, Akreditasyon Talimatı'nda değişiklik yaptı. Kulüplere verilen, "soyunma odasına giriş yapabilecek yönetici" akreditasyon sayısı, 1'i başkan toplam 2 kişi olarak düzenlendi.

Ayrıca 2011-2012 sezonunda diğer liglerde olduğu gibi Spor Toto 3.Lig'de de maç sabahı eş güdüm toplantısı yapılmasına karar verdi.