AYDINPOST HABER SERVİSİ-Aydın Valiliği, Aydın Belediyesi, Tarım İl Müdürlüğü ve Sağlık İl Müdürlüğünün ortaklaşa kararı ile temizliğe önem veren işyerlerine verilen Beyaz İnci Bayrağı ve Beratı'na sahip Kafkas Sofrası, Comenius Okul Ortaklığı kapsamında Macaristan, Polonya, Romanya, İspanya ve Litvanya'dan toplam 18 öğrenciyi ağırladı.
4 gün boyunca Dalama Lisesi'nde bulunacak olan öğrenciler, kültürel birlikteliğin ve çeşitliliğin de artması için aracı olacaklar.
Kültürel gezi, yemek, kutlama, folklor gösterilerin projelerinin temelini oluşturduğunu söyleyen Dalama Lisesi Müdürü İlyas Altındağ "Bu proje ile beldemiz Avrupa boyutuna ulaşmıştır ve gençlerimiz Avrupalı akranlarıyla tanışıp kaynaşmışlardır. Bu projeler geleceğin Avrupası'na da yön verecektir" diye konuştu.
Lezzeti herkes tarafından bilinen Kafkas Sofrası'nı seçmelerinde en büyük sebebinin yemeklerdeki ustalıkları olduğunu söyleyen öğretmenler de misafir öğrencilerin bilhassa kafkas kebabını çok sevdiğini ifade ettiler.
Kafkas Sofrası İşletmecisi Ayvaz Şimşek de misafir öğrencilerin tercihlerinden dolayı kendilerini teşekkür ettiğini belirterek, "Yemeklerimizi hünerli bayanlarımız hazırlıyor. Temizlik bizim için birinci planda. 10 yılı aşkın süredir hizmet veren Kafkas Sofrası olarak misafir öğrenci ve Dalama Lisesi öğrenmenlerine çok teşekkür ediyoruz" dedi.
48.jpg
49.20111124091251.jpg