Müzik ve Sahne Sanatçıları Sendikası (Müzik-Sen) Genel Başkanı Mehmet Çıraka, ''Çalışma vizeli yabancı uyruklu müzisyenlerin çalışmasının yasaklanması ve önlenmesi amacıyla gerekli yasal düzenlemeler yapılmalıdır'' dedi.

Çıraka, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de çalışma vizeli ya da kaçak olarak çalışan yabancı uyruklu müzik sanatçılarının sayısının giderek arttığını belirtti. Yabancı uyruklu müzisyenlerin, kısıtlı olan çalışma alanlarını daralttığını, iş kolundaki işsizliği artırdığını, ücretin yanı sıra diğer çalışma koşulları ile hakların gerilemesine neden olduklarını savunan Çıraka, şunları kaydetti:

''Ülkemizde çalışma vizeli ya da kaçak olarak çalışmakta olan yabancı uyruklu müzisyenlerin sayısı artık binlerle ifade edilmekte olup, bu durum diğer olumsuzlukların yanı sıra ulusal müzik sanatımıza da telafi edilmez zararlar vermektedir.

Bu doğrultuda uluslararası düzeyde tanınmış sanatçıların katılacağı konser, festival ve benzeri kısa süreli etkinlikler hariç, ülkemizde çalışma vizeli yabancı uyruklu müzisyenlerin çalışmasının yasaklanması ve önlenmesi amacıyla gerekli yasal düzenlemeler yapılmalıdır.''