Söke"de devam eden Avrupa Birliği Grundtvig projesini yapmaya hak kazanan ilk kurum olan Söke Halk Eğitim bu proje kapsamında ilk defa ziyaretçilerini ağırladı.
Almanya, Avusturya, İspanya ve Bulgaristan"dan gelen konuklar Söke İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer"e proje hakkında bilgi verdiler. Söke Halk Eğitim binasını gezen konuklar, burada dikiş ve nakış kurslarını ziyaret edip kurslar hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Söke Halk Eğitim Merkezi Müdürü Saim Korkut, “Bu projeyi Söke"de ilk olarak gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz. Avrupa"nın çeşitli ülkelerindeki kardeş kuruluşlarımızla ortak olarak yaptığımız bu projenin bizlere katacağı çok şey olacaktır” dedi.
Göçmen eğitimi konusunda farklı ülkelerdeki farklı kuruluşların pratik uygulamaları hakkında fikir sahibi olmak, bu konu üzerinde işbirliği yapmak, göçmenlerin eğitimiyle ilgili tecrübe, fikir, metot ve güzel örneklerin paylaşımının amaçlandığı proje ile AB"nin kültürel, ekonomik ve sosyal alanda oluşturmuş olduğu kavramların zenginleştirilmesi hedefleniyor.
Söke Halk Eğitim Merkezi"nin içinde yer aldığı AB Grundtvig projesi kapsamında Ortak ülkelerde göçmenlerin eğitimiyle ilgili araştırma, analiz ve özetlemelerin yapılması, bu alandaki iyileştirmelerin yapılabilmesi için önerilerin özetlenerek tablolaştırılması ve göçmenlerin eğitimiyle ilgili iyi uygulamaların ve bilgilerin yer aldığı bir kitapçık oluşturulması gibi faaliyetler gerçekleştirilecek.
Söke Halk Eğitim Merkezi"nin koordinatör olarak yer aldığı projede Almanya"nın halle kentinden EURACONCEPT GmbH, İspanya"dan Associació Catalana de Formació Polivalent Aplicada, Avusturya Wien"den DKOMMER INTERKULTURELLE PERSONALENTWICKLUNG ortak kuruluşlar olarak yer alacak. Projede Söke Halk Eğitim Merkezi adına koordinatörlüğü Aslı Tehmen Sarı yürütecek.