Söke Ovası’nı boydan boya bölen Söke-Bodrum Karayolu etrafında, önemli doğa alanları ve sulak alanların bulunuyor. Bölgede yoğun bir yaban hayatının devam etmesi nedeniyle sıkça meydana gelen yaban hayvanı kazalarının önlenmesi için sürücüleri uyaran levhalar konulmasına rağmen, başta tilki olmak üzere yaban hayvanlar trafiğe kurban gitmeye devam ediyor.
Yaban hayvanlarının su içmek, yiyecek aramak, barınmak ve üremek için, sürekli hareket halinde olan yaban hayvanları, karşıdan karşıya geçmek için kara yolunu kullanmak zorunda kalıyor. Bu yolculuk esnasında bazı yaban hayvanları ise trafiğe kurban gidiyor.
Bölünmüş yolda geçiş mesafesinin uzun olması nedeniyle asfalttan karşıdan karşıya geçen tilki, çakal, porsuk, sansar, domuz, gelincik, saz kedisi gibi yaban hayvanlarının sürücüler tarafından çarpıldığını ve ezildiğini, sürücülerin de hayatlarının tehlikeye girdiğini söyleyen EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü; “Son olarak geçtiğimiz günlerde nesli tükenmekte olan bir saz kedisi Avşar Yolunda sürücü kurbanı olmuştu. Geceleri Söke-Bodrum yolunu kullanan ve bölgedeki yaban hayatını bilmeyen sürücüler, uyarı levhaları olmadığından birçok kazaya neden olmaktaydılar. Asıl yapılması gereken, karayolundaki yaban hayvanlarının geçiş noktalarına yaban hayatı geçiş koridorları yapılmasıdır. Ancak bu uyarı levhalarının yol kenarlarına dikilmesinin, büyük ölçüde yaban hayvanlarının çarpılmalarını ve ezilmelerini önleyeceğine, sürücülerin de daha temkinli hareket etmelerini ve güvende gitmelerini sağlayacağını inanıyoruz. Ancak yolda ezilen yaban hayvanı sayısında az da olsa bir azalma olurken, tehlikenin devam ettiği ortada” dedi.