Danimarka'dan gelen beş kişilik avcı grubu, Aydın'ın Söke ilçesinde yaban domuzu sürek avı yapıyor.
Danimarkalı Morten Chridtensen, Peter Madsen, Jens Moller Christensen, Jens Christiansen ve Jürgen Tralau, turizm acentesi ve Milli Parklar Müdürlüğü yetkililerinin gözetiminde ilçeye bağlı Yeşilköy civarında başlattığı yaban domuzu sürek avı 4 gün sürecek.
Yeşilköy Muhtarı Ahdettin Topan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, organizasyonun hem turizm açısından hem de bölgede son dönemde giderek sayısı artan yaban domuzlarının tarım arazilerine verdiği zararların azaltılması açısından önem taşıdığını ifade etti.
Topan, ''Önümüzdeki yıllarda daha kapsamlı sürek avlarına ev sahipliği yapmak istiyoruz. Çünkü bölgemiz av turizmi için ideal. Bölgenin ve köyümüzün tanıtımında sürek avı önemli rol oynayacak'' dedi.
Danimarkalı avcı grubunu Söke'ye getiren turizm acentesinin yetkilisi Gürbüz Uzun da önceki yıllarda Kuşadası ve Selçuk ilçelerinde böyle bir organizasyona imza attıklarını belirterek, şunları söyledi:
''Av turizmi yurt dışında yaygın bir şekilde yapılıyor. Biz de ülkemizde bu tür organizasyonlar yapıp turizme katkı sağlıyoruz. Sürek avında köy halkından gözcülerimiz de var. 5 kişi av yapıyor ama biz 15 kişilik bir ekibiz. Sadece yaban domuzuna yönelik sürek avı yapıyoruz. Özellikle uzun mesafeli atışlar için ortam çok güzel. Danimarka'dan gelen misafirlerimiz de bölgeyi çok sevdiler. Nisan ayında yine bu bölgede farklı bir organizasyona imza atmak istiyoruz.''
Danimarkalı avcılardan Morten Christensen, Söke'nin doğasını çok beğendiklerini ifade ederek, ''Çevre ve ortam çok güzel. Burası doğa harikası bir yer. Yeni bir ülke, yeni bir çevre tanıdık. Buraya sadece av yapmak amacıyla gelmedik. Bu ülkenin insanlarının nasıl av yaptıklarını da öğrenmek istedik. Türkler gerçekten güler yüzlü, konuksever insanlar'' dedi.
Bu arada Danimarkalı avcıların ilk gün avından elleri boş döndükleri belirtildi.