Güzel başlayan bir evlilik olaylı bitti ve bu acı tecrübe Tuğba Özerk"i “Ya tımarhane ya ölüm” diyeceği noktaya kadar getirdi. Ama direndi, kendini bırakmadı, o zor günleri Hürriyet'e atlattı. “Acı çektiğim dönemler artık geride kaldı” diyen ünlü şarkıcı, yaşadığı sıkıntıları ise son albümü “Aşkın Her Hali”ne yansıttı.

Sanki bu albümde daha dişi bir Tuğba Özerk"le karşılaştık gibi.. Siz ne dersiniz?
- Yaşım ilerledikçe daha güzel oldum herhalde. şu anki halimi 18-19"lu yaşlarımdan daha çok beğeniyorum.

“Lo Lo Lo”dan sonra “Bitter Çikola-ta”nın da klibinde mayo giydiniz. “Beş sene sonra hâlâ taş gibiyim” demek mi istediniz?
- Evet, aslında biraz o var galiba... Beş sene, kadın için uzun bir süredir. “Lo Lo Lo”da daha küçüktüm, çocuk gibiydim. Yine de beğenilmişti. şimdi iki, üç kilo fazlam var ama o kilolar daha bir kadınsı duruyor vücutta.
Tuğba Özerk



Bu arada albüm nasıl gidiyor? Umduğunuz gibi gelişiyor mu olaylar?
- Promosyonumuz son sürat devam ediyor. Her yerde albümümüzü tanıtıyoruz, anlatıyoruz. Onun haricinde konserler de verdik ama piyasanın durumu hiç hoş değil. Dolayısıyla sürekli “ne yapılabilir”i düşünüyoruz. ıyi olacağına inanmak istiyorum. Bir kirlilik var piyasada, yok değil.

Hep yaz albümü mü çıkaracaksınız?
- Benim albümlerim hep öyle denk geliyor. ılk albümüm yazın çıkmıştı, araya iki sene koyunca yine yaza tekabül etti.

OYUNCULUK DOĞAMDA VAR

Ne kadar iddialısınız bu albümünüzle?
- Bu yazın en iyi albümlerinden biri diyebilirim.

Siz bu yıl çıkan albümlerden hangilerini beğendiniz?
- Nilüfer ve Sezen Aksu"nun albümünü aldım en son. Yeni dönem arkadaşlarımdan en çok beğendiklerim ise Yalın, Funda Arar, Göksel ve Ziynet Sali...

İki sene uzun bir süre mi albüm çıkarmak için?
- Senede bir albüm yapmayı gönül ister tabii ama çok kolay bir şey değil. Bu kriz piyasasında albüm yapmak biraz zor ama diğer albümü seneye çıkarmaya niyetliyim. şu an şarkılarım hazır zaten.

Ne zaman ilham geleceği belli olmaz. Yatağınızın başucunda kağıt, kaleminiz var mı?
- Cep telefonu alırken kayıt özelliği olmasına dikkat ediyorum. Aklıma bir şey geldiğinde hemen kaydedebiliyorum...

Tuğba Özerk Kimdir? tıklayın

Daha önce oyunculuk tecrübeniz olmuştu. Bundan sonrası için de düşünüyor musunuz?
- Çok istiyorum. Özellikle de sit-com istiyorum. Bu işi iyi biliyorum diyemem ama oyunculuk doğamda var.

Teklif var mı?
- Teklif oldu ama takvimlerimiz tutmadı. Albüm çalışmalarım vardı, zamanı oturtamadık. Ama şimdi çok istiyorum oyunculuğu...

BEN AŞKIN ACI HALİNİ DE SEVERİM

Albünüzün adı “Aşkın Her Hali”... Aşkın her halini yaşadınız mı?
- Yaşadım ve yazdım.

En güzel hali nasıl oluyor?
- Tutkulu hali. Bitter çikolata gibi yani!

Adı üstünde bitter; acı. Acıyı da seviyorsunuz yani...
- Evet. Acıyla besleniyorum. Yani bakmayın “Aşkın tutkulu ve hoş halini seviyorum” dediğime. Acı halini de seviyorum. Genel anlamda hayatın hüzün kısımlarını kaydeden bir yapım vardır. Tatlı hatıralardan çok acı hatıralardan şarkı yapabilirim.

Bir açıdan da bu acılar size yarıyor; acılardan sonra ortaya iyi şarkılar çıkıyor...
- Evet, ama çok yıpratıyor ve çok yoruyor.

Acılı süreçler sırasında sizin ilacınız ne?
- O süreçlerde “Kendimi tımarhaneye kapatsam mı acaba” diyorum. Çünkü acıya karşı ilaç nedir bilmiyorum. Zaman her şeyin ilacı galiba...


Zorlu süreçlerden geçtiniz. şimdi iyi misiniz?
- ıyiyim. şimdi yaşadıklarım güzel şeyler... Albümüm güzel, her şey iyi gidiyor. Ama dediğim gibi biraz kendime dönük bir tip olduğum için zaman zaman indiriyorum raftan o acıları, önüme koyuyorum.

Şimdi o acılar rafta mı, önünüzde mi?
- Genel anlamda çok mutluyum. Her şeyin ilacı zaman... Çok acı çekiyorsunuz, ağlıyorsunuz ama her şey geçip gidiyor.

İNTİHARIN GÜNAH OLDUĞUNU BİLİYORUM

“Çekip gidesim var artık yalan dünyadan” demişsiniz bir şarkınızda... Nasıl bir ruh haliydi o?
- ışte o bir yıl önce çok acı çektiğim dönem-
de yazdığım bir sözdü. Hakikaten yok olmak,
ortadan kaybolmak istersiniz ya, öyle hisset-tiğim anlardan biriydi. Ama şimdi o şarkıyı okurken “Nasıl bu kadar acı hissetmişim?” diyorum, o sözleri yazdığıma inanamıyorum.

Hiç intihar etmeyi düşündünüz mü?
- Onu yapamam herhalde. Kendiliğinden olsa ve gitsem bu dünyadan gibi bir düşünceydi o... Çünkü Allah"a inancım çok fazladır. Kendimce dinime bağlıyım. ıntihar da çok günah bir şey dinimizde. O yüzden aklıma kötü bir şey getirmek istemem.

Bir şarkınızda da aşk Tanrısı Eros"tan bahsetmişsiniz...
- Eros bazen geliyor, sonra gidiyor. Bu çok insani bir durum. Göz önünde olanların gelip giden aşkları, hanesinde yazılı olarak kalıyor hep... Oysa normalde herkesin yaşadığı bir hayat bu. Aşkı sevgiye dönüştürerek ömrünce sürdürenler de var, o aşkı koruyamayanlar da... Bir de zor olan şu var: ışimden dolayı önceki ilişkilerimi saklama şansım yok benim... Başka birisiyle bir şey yaşayacağım zaman, “Ben daha önce onunla olmadım” deme şansım kalmıyor

BAŞKA SANATÇILARDA ŞARKILARIMI SÖYLESİN

Bundan sonraki projeleriniz neler?
- Promosyonlarım devam ediyor. Benim promosyonum pek bitmez. Tabii ki kurallarım var. Gündüz kuşağı programlarına gitmem ben. Gece ayaküstü röportaj vermem. Onun dışında kadın dergilerine ağırlık veririm. Gazete röportajlarını severim. Kendimi ifade edebileceğim şeylerde olmayı isterim. Bu arada tabii konserler de olacak. Oyunculuk yapmak istediğimi zaten söyledim. Bir de şarkılarımı başka sanatçıların da seslendirmesini istiyorum.
Özcan Deniz, Yalın, Bengü gibi isimlerle aynı şirkettesiniz. Bir Tuğba Özerk albümü yapılsa ve hepsi sizin şarkılarınızı söylese güzel olmaz mı?
- Olur tabii, neden olmasın! Çok güzel olur hem de. Bunu bir düşüneceğim!
Vatan