ANTALYA'da evinde kafası kesilerek öldürülen restoran sahibi 61 yaşındaki Davut Cengiz'in katili, arkadaşı 49 yaşındaki Ahmet Yılmaz Demirkesen çıktı. Cengiz'e 1500 YTL borcu olduğunu belirten Demirkesen, “Ya parayı, ya karını getir” dediği için cinayeti işlediğini söyledi.

Restoran sahibi Davut Cengiz, dün akşam saatlerinde Habibler Mahallesi 5636 Sokak'taki evinde, kafası kesilerek öldürülmüş halde bulundu. Oğlu Hakim Cengiz tarafından ölmüş halde bulunan Davut Cengiz'in cesedi, evinde yapılan incelemenin ardından otopsi için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Cinayet Bürosu dedektifleri ise katil ya da katil zanlılarını yakalamak için çalışma başlattı.

Polis, Davut Cengiz'in olay günü görüştüğü kişileri ve telefonuyla yaptığı son görüşmeleri incelemeye aldı. İncelemenin ardından Cengiz'in dün en son arkadaşı Ahmet Yılmaz Demirkesen ile görüştüğünü tesbit etti. Çevreyolu üzerinde kuş yetiştiren Demirkesen'in kaldığı eve baskın düzenleyen polis, cinayet zanlısını yakalayarak gözaltına aldı.

Sağ elinin iki parmağı kesik olan Demirkesen, polisle yaptığı ilk görüşmede suçlamaları reddetti. Ancak zanlı, polisin “Parmaklarını nasıl kestin” sorusu üzerine ağlayarak cinayeti anlattı. Demirkesen ifadesinde şöyle dedi:

“Ben Davut ile uzun yıllardır arkadaşım. Kendisinin et mangal üzerine bir restoranı var. Buraya çok sık gelir giderim. Davut'a bazı nedenlerden dolayı yaklaşık 1500 YTL borçlandım. Borcumu ödeyeceğimi taahhüt ederek bir zaman verdim. O da kabul etti. Dün öğle saatlerinde Davut'un restoranının yanında bulunan evinde buluştuk. Eşi evde yoktu ve birlikte alkol almaya başladık. Bir süre sonra alkolün de etkisiyle Davut kendisine olan borcumu ödememi istedi. Ben de daha zamanımın olduğunu söyledim. O da bana "Tamam zamanı az kaldı. Borcun ödeme tarihi gelince parayı öde. Yoksa karışmam" dedi. Bir süre tartıştık. Sonra bana, "Ya borcunu getir, ya da karını" dedi. Bu söz üzerine kavga etmeye başladık. Bana ve karıma sürekli küfürler etti. Ben de dayanamayıp oradan bulduğum bıçakla önce kolunun alt kısmına saplamaya çalıştım. Ardından da boğazını kesip kaçtım.” DHA