Bursa'da kurulu özel bir hastaneden yapılan yazılı açıklamaya göre, yaklaşık 10 yıldır midesinde 4,5 santimetrelik iğneyle dolaşan S.A, bunu, hastanede yapılan tedavi sırasında öğrendi.
 
İğnenin tespitinden sonra hastanede görevli Genel Cerrahi Uzm. Op. Dr. Nejat Gülgör ve ekibi tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyonun ardından midesinde iğne çıkarılan kadın, sağlığına kavuştu.
 
Eşine az rastlanır bir duruma tanık olduklarını ve operasyonun başarılı sonuçlandığını dile getiren Gülgör, şunları kaydetti:
 
''Hastamız, mide ağrısı nedeniyle başvurdu. Muayene sonrası hemen karın filmi çekilmesini sağladık. Filmde iğne ile uyumlu yabancı cisim görülmesi üzerine yapılan değerlendirme sonrasında operasyona karar verdik. Gerekli hazırlıkları takiben yapılan endoskopik incelemede mide çıkışına yakın bölümde, mideye saplı olan, oldukça paslı görünümde olan dikiş iğnesi tespit edilerek, herhangi bir ameliyata gerek kalmadan endoskopik yöntemle çıkarıldı.''
 
Hastasının 15 yıldan beri hiç dikiş dikmediğini ve dikiş iğnesiyle doğrudan temas etmediğini belirten Gülgör, ''Durumu ilginç kılan, hastanın 15 yıldan beri iğne ile temasının olmaması'' dedi.
 
Hastanın kendilerine başvurduğu ana kadar 10 yıl boyunca hiçbir sağlık kuruluşuna midesiyle ilgili bir şikayet başvurusunda bulunmadığını aktaran Gülgör, yapılan operasyon sonrası S.A'nın hiçbir şikayetinin kalmadığını söyledi.
 
Geçtiği tüm X-ray cihazlarında uyarıyla karşılaştığını anlatan S.A. da şunları kaydetti:
 
''İlk olarak 2001 yılında X-Ray cihazından geçerken uyarıyla karşılaştım. Hac vazifemi yerine getirmek için uçağa binmek üzere gittiğim Atatürk Havaalanı'nda X-Ray cihazından geçişte büyük sorun yaşadım. Bu ilginç olay ağırlıklı olarak havaalanlarında, önemli noktalarda tekrarlandı ve birçok kez ikazın nedeni anlaşılamadı. Bunun nedenini 10 yıl sonra öğrendim.''