Farklı ülkücülük sitesinin bugün ne yapacağı bir adım atıp atmayacağı bekleniyor
 
  MHP'de birbiri ardına istifalara neden olan kaset skandallarının servis edildiği 'farklı ülkücülük' adlı internet sitesinde MHP lideri Devlet Bahçeli'ye tehdit içeren bir mektup yayımladı.
 
İlk kasedin yayımlandığı 'farkliulkuculuk.com' ve ikinci kasetin yayımlandığı 'farkliulkuculuk1.com' adlı internet sitelerinin kapatılması üzerine kasetleri yayımlayanlar Twitter üzerinden yayım yapmaya başladılar. İlk iş olarak da MHP lideri Bahçeli'ye yeni kasetlerin geleceği sinyalini veren bir açık mektup yayımladılar.
 
MHP'nin merhum Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in "Mücadelemiz her ne pahasına olursa olsun, siyasi kazanç mücadelesi değil, ahlâk ve fazilet mücadelesidir" sözüne gönderme yapan Farklıülkücüler, mektupta Devlet Bahçeli'nin MHP'deki birçok ismin yaptıkları konusunda uyarıda bulunulduğu yazıldı.
 
Bahçeli'ye "Liyakatsız, menfaatçi ve ahlaksız takımla bir yere varılamayacağını söylemediler mi? Tek tek, isim isim bu ahlaksızlar ve karıştıkları haltlar size söylenmedi mi? Ülkücü bayrak tertemiz olmalıdır denilmedi mi?" soruların yönelten Farklıülkücüler, Bahçeli'yi "Ama maalesef bu iyi niyetli ikazlara kulak asmadığınız gibi, tam tersine bu takıma daha da yanaştınız" sözüyle eleştirilerde bulundular.
 
YENİ KASET SİNYALİ VERDİLER
 
Gizli kamerayla çekilen kasetlerinin internet düşmesinin ardından istifa eden Recai Yıldırım'la ilgili "Başörtüsüne haraket eden bu adam ülkücü olabilir mi?" diyerek, yeni kasetlerin geleceği sinyalini verdiler...
 
"Bu aşağılık adam tam 4 dönemdir sizin A takımınızda ve her seçimde Adana 1. sıra adayınız değil mi? Bu kasetleri çıkanlar ve çıkacak olanların hepsi sizin A takımınız değil mi? Çevrenizdeki bu dar kafalı adamlarla birlikte kendinize dar bir dünya kurdunuz. Hiçbir ülküdaşımız sizlere ulaşamadığı gibi, siz de dava arkadaşlarımızı yukarıdan böcek gibi görüyorsunuz. Hiç kimsenin gelen teklife ve gayrete kıymet vermiyorsunuz. Biz başta oldukça Türk-İslam davasının ayakta durma şansı kalmamıştır. Sizinle partimizin iktidar olma ihtimali hiçbir zaman yoktur. Ülkücü davayı her geçen gün bir adım daha uçuruma sürüklüyorsunuz."
 
SON KEZ UYARIYORUZ
 
Bahçeli'ye "Partimizin bu önemli süreçte baraj altında kalmasını istemiyoruz. Bu sebeple sizi son kez uyarıyoruz, elimizdeki bilgi ve kasetleri yayımlamak istemiyoruz. Yayımlanan 3-5 kaset buzdağının görünen yüzüdür" uyarısında bulunan Farklıülkücüler, "Sadece A takımınızdaki 4'lü toplantıları yayımlasak yer yerinden oynar" tehdidinde bulundular.
 
Bahçeli'ye 18 Mayıs saat 10.00'a kadar süre veren Farklıülkücüler, şu taleplerde bulundular...
 
- Sayın Bahçeli derhal genel başkanlıktan ve milletvekili adaylığından istifa edin.
 
- Başkanlık divanı üyelerinden geriye kalanlar içinde ahlaksızlığı ve fikri ihaneti olanlar derhal partideki görevlerinden ve millekvekili adaylığından istifa etsinler. Kimse kafasını kuma sokmasın.
 
- Sayın Oktay Vural, geçici genel başkan sıfatıyla partiyi derhal toparlasın ve kurultaya hazırlasın ve kurultaya hazırlasın. Böylece 12 Haziran seçimlerine 'tertemiz ve güçlü bir MHP' olarak girelim.
 
- Seçimlerden sonra vakit geçirmeden kurultay toplansın, ülkücüler kendilerine yaraşan liderini ve yönetim kadrosunu seçsin.
 
MHP’lilere ait uygunsuz görüntülerini yayınlayan “farklı ülkücülük” internet sitesi, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi yeni kasetlerle tehdit etti.
 
Mahkeme tarafından sitelerinin erişimi engellenen “farklı ülkücülük” sitesi, tehdidini dün eposta yoluyla gönderdi ve Twitter’a koydu. Grup,siteleri kapandığı için görüntüleri Twitter üzerinden yayınlayacaklarını da bildirdi. MHP’nin kurucu lideri Alparslan Türkeş’in, “Mücadelemiz her ne pahasına olursa olsun, siyasi kazanç mücadelesi değil; ahlâk ve fazilet mücadelesidir” sözüyle başlayan mektupta, “partinin baraj altında kalmaması için Bahçeli’nin son kez uyarıldığı” vurgulandı.
 
Bahçeli’nin, “18 Mayıs saat 10.00’a kadar, genel başkanlık ve vekil adaylığından istifa etmesi” istendi.
 
‘YER YERİNDEN OYNAR’
 
Farklı Ülkücülük Sitesi Bahçeli’ye, “Kasetleri çıkanlar ve çıkacakların hepsi A takımınızdan değilmi?”
diye sorulan iki sayfalık mektup şöyle devam etti: “Elimizdeki bilgi ve
kasetleri yayınlamak istemiyoruz. Yayınlanan üç beş kaset, aysbergin görünen yüzü. Ahlaksızlıkları bir tarafa bırakın, sadece A takımınızın dörtlü yapılan toplantısındaki konuşmalarını yayınlasak, yer yerinden oynar. Asıl o zaman kaset neymiş görürsünüz. Bizi bunlara mecbur etmeyin.” MHP Başkanlık Divanı üyelerinin de istifası istenirken şuifadeler kullanıldı: “Herkes kendisini ve birbirini çok iyi biliyor. Kimse kafasını kuma sokmasın.”
 
‘VURAL GÖTÜRSÜN’
 
Mektubu kaleme alanlar, partiyi kongreye Grup Başkanvekili Oktay Vural’ın götürmesini istedi. Mektubun bu bölümünde şöyle denildi: “Böylece seçimlere tertemiz ve güçlü bir MHP olarak girelim, sonra yeni yönetim seçilsin.” Partide şok havası yaşatan mektup, partinin önde gelen bazı isimleri tarafından, “Bu tamamen adam yeme operasyonu. Adı geçen kişiler birbirini arayacak, neler
oluyor diye haberleşmeye çalışacak. Bu sırada ‘dinleme’ başlayacak, kayıtlar
alınacak. Bu tehdit ciddi bir şey değil. Bu kez farklı” yorumu yapıldı.
 
İŞTE TEHDİT TALEPLERİ
 
1) Sayın Bahçeli genel başkanlıktan ve milletvekilliği adaylığından istifa edin.
 
2) Ahlaksızlığı ve fikri ihaneti olanlar, derhal partideki görevlerinden ve milletvekilliği adaylıklarından istifa etsinler.
 
3) Sayın Oktay Vural geçici genel başkan sıfatıyla partiyi derhal toparlasın ve kurultaya hazırlasın. Seçimlere “tertemiz ve güçlü bir MHP” olarak girelim.
 
4) Seçimlerden sonra vakit geçirmeden kurultay toplansın, ülkücüler kendilerine yaraşan liderini ve yönetimi seçsin.
 
SUÇLANAN ADAM İFADE VERDİ
 
İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, MHP’nin kaset skandalıyla ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında Bahçeli’nin suçladığı İbrahim Faruk Bayındır’ın ifadesi alındı. Bayındır’ın “Bahçeli’nin açıklamalarının ardından mağdur olduğunu, kaset olayları ile alakası olmadığını” söylediği öğrenildi. Bayındır’ın “Gerçeklerin ortaya çıkarılmasını istiyorum” diyerek şikâyetçi olduğu kaydedildi. Öte yandan internete görüntüleri düşen MHP’liler Recai Yıldırım, Metin Çobanoğlu, Bülent Didinmez ve İhsan Barutçu’nun da savcılığa çağrıldığı,4 ismin salı günü Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne giderek ifade vereceği öne sürüldü.
 
Kasetleri yayınlayan, "Farklı Ülkücülük sitesi" yayınladığı son tehdit mektubunda Bahçeli'nin 18 Mayıs'a kadar istifa etmesi isteyerek, aksi taktirde kasetleri yayınlamaya devam edecekleri duyurulmuştu.
 
Kasetleri yayınlayan, "Farklı Ülkücülük sitesi" yayınladığı son tehdit mektubunda Bahçeli'nin 18 Mayıs'a kadar istifa etmesi isteyerek, aksi taktirde kasetleri yayınlamaya devam edecekleri duyurulmuştu.
 
Gerginlik devam ederken, cumhuriyet savcılığı ise site hakkında soruşturma başlattı.
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yönelik açık tehdit ifadeleri içeren mektuptaşöyle demişti:
 
"Sadece A takımınızın dörtlü yapılan toplantısındaki konuşmalarını yayınlasak, yer yerinden oynar. Asıl o zaman kaset neymiş görürsünüz. bizi bunlara mecbur etmeyin.
 
18 Mayıs 2011 saat 10.00'a kadar, Sayın Bahçeli derhal genel başkanlıktan ve milletvekilliği adaylığından istifa edin. Seçimlerden sonra vakit geçirmeden kurultay toplansın, ülkücüler kendilerine yarışan liderini ve yönetim kadrosunu seçsin."
 
Mektupta Genel Başkan Bahçeli, 18 Mayıs saat 10.00'a kadar istifaya davet edildi. Ve eğer o istifa kararı gelmezse 'Farklı Ülkücülük sitesi' elinde başka kasetler olduğunu öne sürdü, hatta "Sadece A takımınızın kendi arasında yaptığı konuşmaları yayınlasak yer yerinden oynar" denildi.
 
Şimdi o mektupta belirtilen sürenin dolmasına 24 saatten az bir süre var. MHP Genel Başkanı seçim takvimine göre, normal programını sürdürüyor. O gün belirtilen saatte, ilçe ilçe gezmek üzere Kastamonu'ya yola çıkması bekleniyor. Yani programını değiştirmedi.
Genel Merkez'de ise gerginlik hakim. En üst düzey yöneticiler dahil herkes sitenin bir sonraki adımını merak ediyor.
 
Bahçeli'nin o saate kadar istifa etmeyeceğine kesin gözüyle bakan yöneticiler yayınlanacak kasetin içeriğini de kendi aralarındaki ikili görüşmelerde tartışıyor.
 
Ve gerilimi artıran bir başka unsur, Bahçeli'nin bir televizyon programında verdiği bilgi, genel merkez etrafından dolaşan gizemli siyah araba. MHP kasetlerin ardından bu olayın araştırılması için de savcılığa başvurdu. Arabanın plakası ve fotoğraflarının da savcılığa verildiği belirtildi.
 
SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI
 
Bu arada, MHP'nin avukatları kaset skandalıyla ilgili delillerini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim etti. Savcılık kasetleri yayınlayan Farklı Ülkücülük sitesi hakkında soruşturma başlattı.
 
MHP'de eski genel başkan yardımcıları Recai Yıldırım, Metin Çobanoğlu ve Bülent Didinmez ile eski İstanbul İl Başkanı İhsan Barutçu'nun internete düşen görüntüleri ile ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın konuyla ilgili olarak belge ve bilgi istediği MHP Genel Merkezi, ellerindeki delil niteliğindeki belgeleri savcılığa sundu.
 
MHP'nin avukatları, belgeleri Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na teslim etti.
 
Sunulan belgeler arasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıkladığı MHP önündeki aracın fotoğrafı da yer alıyor.
 
Avukatlar, Bahçeli'nin ismini açıkladığı İbrahim Faruk Bayındır'ın kredi kartının fotoğrafını da diğer belgelerle birlikte savcılığa teslim etti.
 
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın sunulan belgeleri önümüzdeki günlerde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na da göndermesi bekleniyor.