Dünyanın en iyi yazılım şirketlerinden Microsoft'un son dönemlerde çıkarttığı, XP'nin başarısını neredeyse yakaladığı, nadide işletim sistemi Windows 7'nin geçtiğimiz günlerde satış istatistikleri açıklandı.

Tüm dünyada legal bir şekilde, lisans dahilinde kullanılan Windows 7 sayısı günden güne artmaya devam ediyor. Son rakamlara göre dünya çapında 600 milyonu aşkın Windows 7 lisansı satıldı. Çin’de devam eden Computex teknoloji fuarı Microsoft’un beğenilen işletim sistemi Windows 7 hakkında akla takılan tüm detayların belirtilerek aydınlatılmasında pay sahibi oldu.

Microsoft Windows 7 kullanıcıları için Windows 8'e çok rahat bir şekilde geçiş yapılabileceğini tekrar hatırlattı. Şirketin yönetimindeki üreticilerle ilgili bölümde başkan yardımcısı olan Steven Guggenheimer, 600 milyon lisans sınırını geçen Windows 7′nin internete bağlı cihazların yüzde 39′una ulaşarak hedeflerine yaklaştıklarını dile getirdi.

Hatırlayacağımız üzre Windows 7'nin ilk satışları Ekim 2009'da kullanıcılar için çıktı, kısa sürede bir önceki işletim sistemi olan Vista'yı gölgesinde bırakarak 240 milyon gibi sayıya ulaştı. Şirketin Windows 7 ile yaptığı bu tırmanış pek de uzun sürmedi, Bill Gates’in kurucusu olduğu şirket 2000′li yıllarda internete bağlı cihazların yüzde 96′sına sahipken, 2011 sonunda bu oran yüzde 50′nin altına düşmüştü.

Guggenheimer'in fuarda değindiği noktalardan birisi de yukarıda bahsettiğimiz yükseltme işlemlerinin detayı için oldu. Windows 7 kullanıcıları için verdiği müjdeli haberlerde yükseltme işlemininin çok rahat ve ucuz bir şekilde yapılabileceğini dile getirdi. Ayrıca yükseltme için şimdiden e-mail adresinizle başvuruda bulunup uygun yükseltme teklifleri alabilirsiniz. Bu siteyi ziyaret etmeniz yeterli! Teklifler çok yakında hizmete sunulacak.