ABD Dışişleri Bakanlığına gönderilen yazışmaları yayımlanan Wikileaks internet sitesine destek veren bilgisayar korsanları, "Wikileaks savaşının devam edeceğini" bildirdi.

Wikileaks aleyhinde işlemlerde bulunan firmaları hedef alan ve kendilerine Anonim diyen grubun bir üyesi, Wikileaks'e hizmetlerini durduran firmalara yönelik kampanyalarının sona ermediğini söyledi.

Kendisini "Coldblood" (Soğukkanlı) olarak tanıtan üye, BBC radyosuna yaptığı açıklamada, çok sayıda kişinin Wikileaks aleyhtarı firmaların internet sitelerine saldırı için hazırlanan yazılımı (botnet) indirdiğini ifade etti. Coldblood, "veri savaşı" adını verdiği eyleme binlerce kişinin katıldığını açıkladı.

İnternetin özgür ve açık olması için uğraştıklarını söyleyen Coldblood, geçmiş yıllarda hükümetlerin internet üzerindeki özgürlüklerini sınırlandırmaya çalıştığına dikkat çekti.

Wikileaks destekçilerinin son kurbanının Visa kredi kartı şirketi olduğu bildiriliyor.

Operation Payback (İntikam Operasyonu) adı verilen kampanyayla Wikileaks'e hizmet vermeyi durduran şirketler hedef alınırken, Operation Payback'in Twitter sayfasında da Visa'nın sitesinin çökertildiği belirtiliyor. Sayfada, hedef alınan siteler arasında Wikileaks'in kurucusu Julian Assange'a dava açan savcıların internet sitelerinin de bulunduğu kaydediliyor.

Bu arada başka bir anonim üyesi, Wikileaks karşıtı herkese karşı kampanyalarını genişleteceklerini bildirdi.

A.A.