Dünyanın en büyük beyaz eşya ve ev ürünleri üreticisi Whirlpool yaptığı açıklamada, yüksek malzeme fiyatları ve gelişmekte olan ülkelerde talebin düşmesi nedeniyle Kuzey Amerika ve Avrupa'daki çalışma gücünün yüzde 10'una denk düşen 5 bin kadar kişiyi işten çıkarmayı planladığını bildirdi.

Almanya'nın Neunkirchen bölgesindeki bulaşık makinesi üretimini Ocak 2012'de Polonya'ya taşıyacağını belirten şirket, istihdamı azaltarak 2013 yılı sonuna kadar 400 milyon dolar tasarruf edeceğini tahmin ediyor. Şirket açıklamasında ayrıca bu yıl üçüncü çeyrekte 177 milyon dolar (hisse başına 2,27 dolar) kar ettiğini de kaydetti. Geçen yıl üçüncü çeyrekte şirketin karı 79 milyon dolar olmuştu.

Whirlpool'un, söz konusu çeyrekte gelirleri de yüzde 2 artarak 4,63 milyar dolar oldu. Şirket, bu yıl için hisse başına kar tahminini de 5,25 dolardan 4,75 dolara çekti. Whirlpool Üst Yöneticisi (CEO) Jeff Fettig, "gelişmiş ülkelerde talep seviyelerindeki daralma, gelişmekte olan ülkelerdeki yavaşlama ve malzeme maliyetlerindeki yüksek artışların üçüncü çeyrek sonuçlarını olumsuz etkilediğini" ifade etti.
Amerikalı şirket küresel çapta 66 fabrika ve araştırma tesisinde 71 bin kişiye istihdam sağlıyor. (AA)