Uzun zamandır söylentileriyle gündeme gelen bu özelliğe sonunda sonunda bir ekran görüntüsü ortaya çıktı. Yayınlanan ekran görüntüsünde WhatsApp GIF desteği açık bir şekilde görülebiliyor. WhatsApp GIF desteğini kullanmak için görsel paylaşma ekranında fotoğraf ve videolar sekmeleri haricinde birde “GIF” sekmesi yer alacak. Buradan cihaza yüklü olan GIF dosyaları karşı tarafa gönderilebilecek. Söz konusu özellik WhatsApp 2.16.293 Beta sürümünde görüntülendi. Özellik ilk olarak Android platformuna bekleniyor. Sonrasında ise iOS platformuna gelecek.

Beta sürümde görüntülenen WhatsApp GIF desteğinde GIF dosyaları gönderilirken .MP4 formatına çevrilip bir video şeklinde gönderiliyor. Bu dönüştürme işlemi sonrasında GIF uzantılı dosyalar çok daha az yer kaplıyor ve hızlı bir şekilde gönderilebiliyor. GIF dosyaları konuşma penceresi içerisinde hareketli şekilde oynatılabiliyor. GIF dosyaları bu özellik ise normal video dosyalarından ayrışıyor. Teknik olarak karşı tarafa .MP4 uzantılı video gönderilmiş olsa da, WhatsApp bunu kullanıcıya hissettirmiyor.

Henüz bu özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı belli değil. Ancak iOS tarafına yeni fotoğraf özellikleriyle birlikte toplu bir güncelleme şeklinde de dağıtılabilir. Detaylar şimdilik bu kadarla sınırlı. İlgili ekran görüntüsünü aşağıda bulabilirsiniz.