Popüler sosyal medya devi Facebook, bünyesinde barındırdığı uygulamaları Facebook uygulamasına bir bir entegre etmeye çalışıyor. Kullanıcılarına kolaylık sağlam için çeşitli projeler geliştiren dev şirket, 1 milyarın üzerinde aktif kullanıcı sayısına sahip mesajlaşma platformu WhatsApp’ı da Facebook’a entegre etmeye hazırlanıyor.

Şimdilik Danimarka’daki bazı kullanıcılara sunulan bu özellik, mobil uygulamada sık kullanılanlarda yer alan adınızın altında beliren WhatsApp butonu sayesinde kullanılabiliyor. Bu tona basıldığında Facebook’tan çıkmaya gerek kalmadan WhatsApp’a ulaşılabiliyor.

 

 

 
 

 

ABD’li sosyal medya devi, daha öncesinde Instagram’ıda Facebook mobil platformunun içerisine aynı şekilde eklemişti. Söz konusu bahsedilen WhatsApp ikonunu da platforma entegre etmek için test çalışmaları yürütmüştü. Lakin iptal etmişti.

Şimdi ikinci kez gündeme gelen bu özellik bu sefer platforma eklenecek gibi görünüyor. Hali hazırda sınırlı sayıda kişiye test amaçlı dağıtılan bu özellik hakkında henüz çok fazla bilgi bulunmazken, sosyal medya devi bu özelliği yeniden rafa kaldırır mı kaldırmaz mı bilinmiyor.