Diyarbakır mitinginden Ankara"ya dönerken ANA uçağında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, şu mesajları verdi:
MODERATÖRE VURACAKTI: ("Davos"ta moderatöre, omzunuza dokunduğu an vurmayı düşündünüz mü?" sorusu üzerine) Öyle bir şey geçti içimden. Gittim geldim yani. Omzuma elini attığı anda orada denge değişti. Çünkü böyle bir şey edepsizlik, böyle bir terbiyesizlik olmaz. Moderatör, Başbakan"ın omuzuna el atacak.
ERGENEKON BEDELİ: Ergenekon, iktidarımız döneminde sümenaltı edilmedi. Bu konunun peşini bırakacak değiliz. Yani, bu olay nereye varırsa varsın devam edeceğiz. Ama takdir edersiniz ki biz yasamanın içinde varız, yürütmenin içinde varız. Ama yargıda biz yokuz. Yargıya müdahale gücümüz de yok. Yargıdan beklenen bizden beklenirse bize haksızlık olur. Kaldı ki şu anda yaptıklarımızın bedeli şimdi değil gelecekte olacak. Ama biz bu bedeli düşünmüyoruz. Şimdi biz ülkemize bedel ödetmek istemiyoruz. Bu ülke bugüne kadar çok bedel ödedi.
AHMET KAYA TALİMATI: Arkadaşlar TRT Şeş"in güçlendirilmesi için çalışma yapıyor. TRT"deki arkadaşlarda biraz ürkeklik var. Mesela ben söyledim Almanya"da olan Şivan"ı getirebilirsiniz (Şivan Perver yurtdışında yaşayan Kürt sanatçı). Ertuğrul Günay Bey"e dedim. "Ahmet Kaya"nın eşiyle bir görüş. Eğer kabrini buraya taşımak isterlerse Ahmet Kaya"nın kabrini buraya aldıralım” diye. Olumlu bir yaklaşım söz konusu.


Milliyet