Türkiye'deki futbolda şike iddialarında ismi geçen ve arandığı öne sürülen teknik direktör Yılmaz Vural, salı günü Türkiye'ye döneceğini söyledi. 

DHA'ya konuşan Yılmaz Vural'ın şike skandalının ortaya çıkmasından bir gün önce Fenerbahçe'nin Almanya'daki futbolcu seçmelerine katıldığı ortaya çıktı. Köln'e 10 gün önce geldiğini ve bu olayların henüz birkaç günlük olduğunu, dolayısıyla kimseden kaçmasının söz konusu olmadığını belirten Yılmaz Vural, hakkındaki iddiaları yanıtladı. 

Yaşanan olaylarda isminin geçmesinden dolayı büyük üzüntü duyduğunu belirten Vural, "Köln benim evim ve burada ailemle hasret gideriyorum. Ben buraya geleli 10 gün oldu. Bu olaylar ise birkaç gündür konuşulmaya başlandı. Burada kaçak göçek değilim. Ayrıca bana gelen resmi bir bilgi yok. Herşeyi basından takip ediyorum. Hakkımda olmadık şeyler söyleniyor. Hakkımda çıkan asılsız haberler için suç duyurusunda bulunacağım" dedi. 

Yılmaz Vural ismini 25 yılda alın teriyle yaptığını belirten Vural, "Salı günü buradaki tatilim bitecek ve Türkiye'ye döneceğim. Benim alnım açık ve herkes bilir. Yaşadığım yer belli telefon numaram belli. Şimdiye kadar bana konuyla ilgili resmi bir başvuruda bulunan olmadı. Ben bu ismi 25 yılda yaptım, kimseye leke sürdürmem. Doğru yanlış yakında ortaya mutlaka çıkacaktır. Benim bu işlerle hiçbir ilgim yok" diye konuştu. 

Şike olaylarının mutlaka üzerine gidilmesi gerektiğini söyleyen Yılmaz Vural, "Tabiki hepimiz bu olayların biran önce aydınlatılmasını bekliyoruz. Ben çalıştırdığım takımlara varımı yoğumu veririm. Bunu yöneticisinden futbolcusuna kadar herkes bilir. Hakkımda çıkan iddiaları yalanlıyorum. Asıl bu olaylardan sonra konuşacağım, şimdilik soruşturması süren olaylarla ilgili çok fazla konuşmak istemiyorum" şeklinde konuştu.