Şerit Değiştirme Asistanı

Kör noktalardaki tehlikeleri fark edebilmek. Volkswagen bunu sizin için yapıyor. Sistem, siz şerit değiştirirken kör noktaları kontrol ediyor ve herhangi bir tehlike olduğunda yan aynaların iç kısımındaki led ışıkları çalıştırarak sizi uyarıyor. Şerit Değiştirme Asistanı, manuel olarak aktif hale getirilebiliyor ve 65 km/h hızda çalışmaya başlıyor. Arka bölgedeki radar sensörleriyle geride kalan trafiği denetliyor. Şerit değiştirirken tehlikeli olabilecek ya da çok hızlı yaklaşan araçlar radar tarafından tespit ediliyor. Şerit Değiştirme Asistanı, Volkswagenlerde opsiyonel olarak sunuluyor.

Yorgunluk Tespit Sistemi

Diyelim ki, geç saatlere kadar çalıştınız. Otomobilinize atlayıp, eve dönmeniz gerekiyor. İnsanlık hali, yolda göz kapaklarınız ağırlaşmaya başladı. Eğer bir Volkswagen sahibiyseniz, böyle durumlar sizin için bir soruna dönüşmüyor. Yorgunluk Tespit Sistemine sahip Volkswageniniz, yorgunluk belirtisi tespit ettiği anda sizi ikaz sesi ve kontrol panelindeki ikaz ışığı ile mola vermeniz için uyarıyor. Eğer ara vermeden aracınızı kullanmaya devam ederseniz, 15 dakika sonra bu uyarı tekrar ediliyor. Peki böyle bi sisteme neden ihtiyacınız var? Araştırmalara göre trafik kazalarının %25'i yol yorgunluğundan kaynaklanıyor. Üstelik bu kazaların sonuçları genellikle ciddi yaralanmalar ile sonuçlanıyor, çünkü yorgunluktan uyuyakalan sürücülerin genellikle tepki vermeye zamanları olmuyor. İşte Volkswagen'deki Yorgunluk Tespit Sistemi sizi böyle tehlikeli durumlara karşı önceden uyarıyor. Bu teknoloji, Tiguan Sport&Style ve White Night donanımda, tüm Volkswagen CC'lerde ve ayrıca Passat, Passat Variant Comfortline ve Highline donanımlarında standart, Trendline donanımda ise opsiyonel olarak sunuluyor.

Adaptif Hız Sabitleyici

Adaptif Hız Sabitleyici özelliği, önünüzdeki araçla aranızdaki mesafeyi korumanıza yardımcı oluyor. Radar sensörleri, 200 metreye kadar olan mesafedeki araçları tespit ederek sizi belirli bir uzaklıkta tutuyor. Böylece trafik içinde fren ya da gaz pedalını kullanmadan, öndeki araca göre seyir etmenizi sağlıyor. Tehlikeli bir durumda, sizi önce görsel ve sesli olarak, sonra da kısa bir frenle uyarıyor. Tepki vermemeniz durumunda, gerçekleşmesi muhtemel çarpışma şiddetini azaltmak için otomatik olarak fren basıncı oluşturuyor ve kazayı hafifletmek için acil fren fonksiyonunu aktif hale getiriyor. Bu sırada emniyet kemerleri yine otomatik olarak geriliyor. Eğer sert bir fren gerekiyorsa sizi görsel ve işitsel olarak uyararak frene basmanızı istiyor. Yol boşalır boşalmaz, araç tekrar otomatik olarak kendi hızına dönüyor.