Araçta kullanılan 1 litrelik benzinli motorun gücü 60 ve 75 beygir gücünde. Ortalama tüketimi ise yalnızca 4.2 litre. 
Türkiye gibi akaryakıt fiyatlarının yüksek olduğu ülkelerde otomotiv pazarının büyümesinde lokomotif görevini dizel araçlar üstleniyor. Türkiye pazarında da geçen yıldan bu yana satışlardaki payını yüzde 51'den 61'e kadar çıkaran dizeller, gerek düşük yakıt tüketimleri gerekse motorin fiyatının benzinden düşük olmasıyla oldukça cazip bir konumda bulunuyor. Her ne kadar satın alma anında tüketiciye fazladan bir külfet yüklese de dizeller kısa sürede kendini amorti ederek aracıyla uzun kilometreleri geride bırakanlar için vazgeçilmez hale geldi. Uzun süredir dizel motorlar karşısında varlık gösteremeyen benzinliler ise atak yapmaya hazırlanıyor. 
 
Küçüklerde bir dev
 
Turbo beslemeli küçük hacimli benzinli motorlar ile yakıt tüketimleri oldukça düşürülse de Volkswagen, yepyeni modeli Up ile dizelleri kıskandıracak kadar düşük yakıt tüketimi iddiasıyla pazara sunulmak için gün sayıyor. Daha çok şehir içi kullanım için geliştirilen Up, sadece 3.54 metre olan boyuna rağmen 4 yetişkin için ferah bir yaşam alanı sunmayı başarıyor. Bunun en önemli nedeni de boyutları için oldukça uzun olan (2.42 metre) dingil mesafesi. Öte yandan aracın genişliği 1.64 metre ve yüksekliği de 1.48 metre. Buna bir de 251 litrelik bagaj hacmi eklendiğinde VW'nin araca neden 'küçük otomobiller arasında bir dev' dediği daha net anlaşılıyor. 
 
Start/Stop standart
 
Araç tüm bunları gerçekleştirirken de herkes için uygun fiyatlı olma hedefinde. Aralık ayında ilk olarak Avrupa pazarında satışa sunulacak olan aracın Türkiye'ye gelme durumu ise henüz netlik kazanmadı. Araçta yeni nesil 3 silindirli benzinli motor kullanılıyor. 1 litrelik motorun 60 ve 75 beygir olmak üzere 2 versiyonu olan var. BlueMotion teknoloji ile (Start/Stop sistemi de dahil) üretilen motorun 100 kilometredeki ortalama yakıt tüketimi sadece 4.2 litre. Üstelik güçlü versiyonda da bu rakam 4.3 litreyi geçmiyor. 
 
Doğalgaz ve elektrikli de olacak
 
Aracın 68 beygir güç üreten bir de doğalgaz motorlu versiyonu gelecek. Elektrikli teknolojisini de yakından takip eden marka. 2013 yılı için bir versiyon daha geliştirmeyi planlıyor. Araçta isteğe bağlı olarak Şehir Acil Frenleme sistemi sunulacak. Sistem saatte 30 kilometreye kadar otomatik olarak aktif olup, aracın hızını ve sürüş durumuna bağlı olarak, otomatik fren müdahaleleri başlatarak kaza şiddetini azaltabilir hatta önleyebiliyor. 
 
 
bugün