Denizlispor karşısında etkili olamayan ve yenilen golde büyük hatası olan bu oyuncunun bileti kesilirken, CSKA Moskovalı Caner"in transferi için çalışmalar hızlandırıldı.

TAKIMDAN gönderilmesini istediği futbolcuları daha önce yönetime bildiren Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, tereddüt yaşadığı tek isim olan Volkan Yaman hakkındaki kararını da verdi. Hollandalı çalıştırıcı, önceki akşam Denizlispor karşısında son kez şans verdiği Volkan"ın performansından memnun kalmadı ve bu oyuncunun biletini kesti.

Geçtiğimiz günlerde futbol komitesi üyesi Haldun Üstünel ile bir araya gelerek takımın durumunu değerlendiren Frank Rijkaard, solbek mevkisine de transfer yapmaları gerektiğini ifade etmiş ve, “Volkan ile Alparslan, Galatasaray"ın yükünü taşıyacak kapasitede değil. Hakan Balta"ya alternatif olabilecek iyi bir sol bek almamız gerekiyor” demişti. Hollandalı teknik adam bu sözlerinden birkaç gün sonra, hem hafta içinde Ukrayna karşısında A Milli Takım formasını giyen Hakan Balta"yı dinlendirmek, hem de kalıp kalmayacağı ile ilgili son kararını verebilmek amacıyla, Volkan"ı Denizlispor maçının ilk 11"inde sahaya sürdü. Fakat Volkan, hocasını hayal kırıklığına uğratan bir performans sergiledi. 27 yaşındaki futbolcu, hücuma hemen hiç katkıda bulunamadığı gibi, Denizlispor"un Angelov ile bulduğu golde de rakibine orta yapma şansı tanıyıp, takımının gol yemesine sebep oldu.

Hatalarına dayanamadı

Volkan Yaman"ın peş peşe yaptığı hatalara fazla dayanamayan Rijkaard, 58. dakikada bu oyuncuyu çıkarıp, yerine Hakan Balta"yı alırken, bu arada önemli bir karar verdi. Hollandalı teknik direktör, maçtan hemen sonra görüştüğü yönetici Haldun Üstünel"e, “Volkan"a son kez şans verdim, ancak değerlendiremedi. İyi bir solbeke ihtiyacımız olduğunu siz de gördünüz” dedi.

Üç gündür CSKA Moskovalı Caner Erkin"in transferi için çalışan Üstünel, Rijkaard"ın bu sözleri üzerine girişimlerini hızlandırma kararı aldı. A Milli Takım"da da oynayan 21 yaşındaki solbekin Galatasaray"ın teklifine sıcak baktığı, ancak Rus kulübünün bonservis için 4 milyon dolar istemesinin bu transferi zora soktuğu bildirildi. Haldun Üstünel"in, bonservis fiyatında indirim yaptıramadığı taktirde, kiralama formülüne başvuracağı belirtildi. Galatasaray ile CSKA Moskova arasındaki görüşmelerin bu hafta içinde sonuçlanması bekleniyor.


Vatan