Volkan, Avrupa"nın en kaliteli 5 ligiyle kıyaslandığında en az gol yiyen kaleci konumunda...

-FORMAYI TAPULADI-

Çok eleştirildi, çok konuşuldu. Gün geldi özel yaşamıyla yerden yere vuruldu, 100. Yıl"da jöleli saçları pankart konusu oldu... Oysa Volkan her türlü eleştiriye kulaklarını tıkadı, ne Fenerbahçe"de ne de A Milli Takım"da kaleyi kimselere kaptırmadı. Sezon başında gözler bir kez daha üzerindeydi. Fenerbahçe"deki ilk döneminde kendisi için “Onu kalede gördüğümde tüylerim diken diken oluyor” diyen Christoph Daum"un yeniden Sarı-Lacivertli ekibin başına geçişi, “Bu kez yandı” yorumlarını beraberinde getirdi. Ancak Volkan ortaya koyduğu performansla Alman hocanın da "değişmezi" haline geldi.

-240 DAKİKADA 1 GOL YİYOR-

Fenerbahçe"nin kazandığı son Gençlerbirliği maçında Alex golleriyle, Emre ve Cristian mücadeleleriyle yıldızlaşsa da Volkan"ın kurtarışları taraflı, tarafsız herkesten tam not aldı. Takımı 8"de 8 yapıp rekor kırarken, Sarı-Lacivertli file bekçisi de performansıyla Avrupa"da "1 numara" haline geldi. Nasıl mı? İşte rakamlar... Fenerbahçe kalesinde
8 maçta da ilk 11"de görev alan tecrübeli eldiven, rakip forvetlere sadece 3 kez geçit verdi, maç başına gol oranı 0.37 oldu. Bir başka deyişle, Volkan bu sezon 240 dakikada 1 gol yedi. Önündeki Lugano-Bilica ikilisinin uyum sürecini artırmasıyla biraz daha rahatlayan milli kaleci, Avrupa"nın en kaliteli 5 ligi baz alındığında en az gol yiyen kaleci oldu.

-VALDES 2. SIRADA KALDI-

İspanya, İngiltere, İtalya, Almanya ve Fransa ligleri ile yapılan kıyaslamada, Fenerbahçe"nin başarılı eldivenini takip eden isim ise Victor Valdes... Genç file bekçisinin ekibi Barcelona oynadığı 6 maçta 3 gol yerken, maç başına gol ortalaması ise 0.5 olarak ortaya çıktı. Yani Valdes rakiplere 180 dakikada bir geçit verdi. Avrupa"nın en başarılı kalecileri istatistiğinde 3. sırayı ise Fiorentina"nın tecrübeli eldiveni Sebastien Frey elde etti. Fransız kaleci, 7 maçta 4 gol yerken, maç başına gol ortalaması 0.57 oldu. Bu üçlüyü Lyon"dan Lloris, Schalke"den Neuer, Bayer Leverkusen"den Rene Adler, Kayserispor"dan Souleymanou Hamidou ve 8 maçta 5 gol yiyen Beşiktaş"ın eldivenleri Hakan Arıkan ve Rüştü takip ediyor.

AVRUPA"NIN EN İYİ 1 NUMARALARI
KULÜP ADI ÜLKE KALECİ MAÇ GOL MBG*
1. FENERBAHÇE Türkiye Volkan Demirel 8 3 0.37
2. Barcelona İspanya Victor Valdes 6 3 0,5
3. Fiorentina İtalya Sebastien Frey 7 4 0,57
4. Kayserispor Türkiye Souleymanu Hamidou 8 5 0.62
4. Beşiktaş Türkiye H.Arıkan-R.Reçber 8 5 0.62
4. Leverkusen Almanya Rene Adler 8 5 0,62
4. Schalke 04 Almanya Manuel Neuer 8 5 0,62
4. O.Lyon Fransa Hugo Lloris 8 5 0,62
9. Real Madrid İspanya Iker Casillas 6 4 0,66
9. Sevilla İspanya Andreas Palop 6 4 0,66
11.Inter İtalya Julia Cesar 7 5 0,71/HT