Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Plaj Voleybolu Ligi'nde final etabı maçları başladı. Şu ana kadar oynanan maçlarda üç galibiyet almayı başaran Kuşadası Gençlikspor Bayan voleybol takımı, Türkiye Plaj Voleybolu liginde ilk haftayı namağlup lider bitirmeyi garantiledi.

Ankara'da Beştepe Plaj Voleybolu Kortları'ndaki 1. hafta maçlarıyla start alan Türkiye Plaj Voleybolu ligi final gurubunda, erkeklerde Ankara'dan Ziraat Bankası ve Halkbank ile İstanbul'dan Beşiktaş ve Ran Lojistik takımları karşılaşacak.

Bayanlarda ise Beşiktaş, Tirebolu, Kuşadası Gençlik ve Numune Özcan takımları finallerde mücadele ediyor. İlk haftada şu ana kadar oynanan maçlarda şu sonuçlar alındı. Erkekler: Ziraat Bankası -Ran Lojistik:-2- 0, Beşiktaş-Halkbank:0 -2, Halkbank-Ran :2 0, Beşiktaş
-Ziraat Bankası :0 2, Bayanlar: Kuşadası Gençlikspor-Numune Özcan:2-0, Tirebolu -Beşiktaş; 0-2, Kuşadası-Tirebolu: 2-0, Kuşadası- Beşiktaş: 2-0
Bu sonuçlarla bayanlarda büyük başarı göstererek Ankara'da oynadığı üç maçı da kazanan Kuşadası Gençlikspor, Türkiye Plaj Voleybolu Ligi ilk hafta maçlarını namağlup lider olarak tamamlamayı garantiledi.
Ankara'da yapılan maçlarla başlayan erkek ve bayanlar final gurubu maçlarının diğer etapları ise 2. hafta 12-13 Mart tarihleri arasında İzmir'de, 3. ve son hafta maçları ise 19-20 Mart tarihleri arasında Kuşadası'nda yapılacak.

Büyük çekişme içerisinde geçen ve ilgi çeken Türkiye Plaj Voleybolu Ligilerinde Halkbank'ta Letonyalı Martinis Plavins ve milli takım oyuncusu Murat Giginoğlu, Ziraat Bankası'nda ise Avrupa üçüncüsü Selçuk Şekerci-Volkan Göğtepe ikilisi forma giyiyor.

İzleyiciler, bayanlarda ise Kuşadası Gençlik'te oynayan 21 ve 19 yaş altında dünya şampiyonu olmuş Brezilyalı Barbara Seixas ile Numune Özcan'da forma giyen milli voleybolcu Esra Ötücü gibi oyuncuları izleme fırsatı buluyor.