Şahin, Saray Kampüsü ziyareti kapsamında ilk olarak Necla Kızıldağ Huzurevi'ndeki yaşlılarla bir araya geldi. Yaşlılarla sohbet eden ve isteklerini soran Şahin'e bir yaşlı yazdığı şiiri hediye etti. Huzurevi sakinleri, genellikle merkezden memnun olduklarını dile getirirken, bir yaşlı isteğini Bakan Şahin'e özel olarak iletmek istediğini söyledi. Şahin, kendisiyle özel olarak görüşen yaşlının, ''merkez karşısındaki dolmuş durağının üstünün kapanması, pazara daha kolay gidiş sağlanması'' gibi taleplerini ilettiğini, hemen talimat vererek isteklerini yerine getireceklerini söyledi.
 
Yaşlıları tek tek dinleyen Şahin, bazı yaşlılarla öğle yemeği de yedi.
 
Bakan Şahin, daha sonra Ankara Sevgi Evleri ve Çocuk Yuvası ile Saray Engelsiz Yaşam Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezini de gezerek, yetkililerden bilgi aldı.
 
Ziyaretine ilişkin açıklama yapan Şahin, ''hiç bir şey eskisi gibi olmayacak'' diyerek yola çıktıklarını, toplumun bütün kesimlerini, özürlü, sağlam, genç yaşlı herkesin daha rahat, onurlu yaşamasını amaçladıklarını anlattı.
 
Saray kampüsü içindeki fiziksel mekanlarda çok ciddi iyileşmeler yapıldığını, personelin aldıkları eğitimlerle, işin bilincinde olduklarını söyleyen Şahin, hükümet olarak, masa başında oturarak değil, sahada çalışarak, daha iyi işler yapmayı hedeflediklerini söyledi.
 
Şahin, sığınma evinde yaşayanlar ve yöneticilerle de bugün bir araya geldiğini belirterek, önümüzdeki hafta sığınma evlerindeki mevzuat uygulamalarının yasal alt yapısının hazırlanmasına ilişkin çalışmalar yapacaklarını anlattı. Sığınma evine gelen şiddet gören kadına hukuki ve psikolojik destek sağlanması ve İş-Kur ile yapılacak sözleşme ile bu kadınlara iş imkanı sağlanmasıyla ilgili alt yapı çalışması yaptıklarını, bu çalışmaları önümüzdeki günlerde tamamlayacaklarını bildirdi.
 
Fatma Şahin, ''Ankara çok önemli, taşrayı Anadolu'yu yönetebilmek için önce burayı çok iyi incelememiz gerekiyor. Ne var ne yok bunu görmemiz gerekiyor. Buradaki eylem planımızı oluştururken de sahada yerinde inceleyerek, Anadolu'da ne var ne yok, ne yapmamız gerektiğinin planlamasını yapacağız. O yüzden bu gün bizim Bakanlığa ait bütün kurumları tek tek ziyaret ediyoruz. Hem hizmet alanla görüşüyoruz hem de bu işte çalışan yöneticilerle görüşüyoruz. Bakanlık olarak bunu çok önemsiyoruz. Dolayısıyla yeni süreçte, ayağı yere basan, çok daha ileriye götüren, herkesin yaşam kalitesini artıracak şekilde bir eylem planı, vizyon ortaya koyma hedefindeyiz'' diye konuştu.
 
AA