Düzenlenen mitinglerde sağcılar "minareyi değil haçı hâkim kılacağız" derken, solcular "Naziler dışarı, İslam düşmanlığına hayır" sloganı attı

Avusturya"da aşırı sağcı gruplar ile Sosyalist ve Yeşiller arasında “cami ve minare” savaşı yaşanıyor. Avusturyalı aşırı sağcılar önceki gün başkent Viyana"da “cami ve minareye hayır” mitingi düzenlerken, Sosyalist gençler ile Yeşiller Partisi de, “Irkçılar ve Naziler dışarı, İslam düşmanlarına hayır” sloganıyla karşı bir miting yaptı.
AA"nın haberine göre, “cami ve minareye hayır” mitingi aşırı sağcı Özgürlükçüler Partisi (FPÖ) öncülüğünde düzenlendi. 700 kadar kişinin katıldığı mitingde konuşan parti lideri Heinz Christian Strache, Avusturya-Türkiye İslam Birliği"nin (ATİB) “siyasi bir dernek olduğunu ve Türkiye"nin Avusturya"daki kolu gibi çalıştığını” ileri sürerek, “ATİB"in Viyana ve diğer kentlerde minareli cami inşa etmesine izin vermeyeceklerini” söyledi.

Erdoğan"ı hatırlattı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın okuduğu, “Camiler kışlamız/Minareler süngümüz/Müminler askerimiz” dizeleri ve Almanya"da geçen yıl yaptığı konuşmasında da, “Asimilasyon büyük bir insanlık suçudur” sözlerini hatırlatan Strache, “Biz burada İslamcıların cami ve minare yapmasına izin vermeyeceğiz” dedi.
Strache, “Her İslamcı bir terörist değil, ama son yıllardaki olaylara baktığımızda her teröristin bir İslamcı olduğunu görüyoruz” iddiasında bulundu. Müslüman kadınların kamusal alanda türban takmasına karşı çıkan Strache eline ağaçtan yapılmış büyükçe bir haç alarak, “Biz ülkemizde cami ve minareyi değil haçı hâkim kılmak istiyoruz” diye konuştu.

Polis geniş önlem aldı
Sosyalist gençlerle Yeşiller Partisi"nin “Irkçılar ve Naziler dışarı, İslam düşmanlarına hayır” mitingine 800 gösterici katıldı. Müslümanlara destek amacıyla parlamento binası önünde toplanan göstericiler, “İslam düşmanlığına hayır”, “Naziler dışarı”, “Irkçılığa ve İslam düşmanlığına karşı birleşelim” pankartları taşıdı.
Viyana toplum polisi iki grup arasında olası bir çatışmayı önlemek için olağanüstü güvenlik önlemleri aldı. Mitingde yapılan konuşmalarda, “Ülkedeki tüm insanların dini vecibelerini özgürce yerine getirme hakkına sahip oldukları” vurgulanarak, aşırı sağcı lider Heinz Christian Strache, “Hıristiyan ve Müslümanları birbirlerine karşı kışkırtarak siyasi çıkar sağlamakla” suçlandı.