Temizlik firmaları el jeli üretmeye başlarken, virüsün etkili ilacı ekinezya da 45 liradan 100 liraya yükseldi. Ihlamur kilosu 40, zerdeçal 30, zencefil ise 25 liradan satılıyor.

Son dönemlerde hastalığın giderek yayılması ve binlerce kişinin domuz gribine yakalanması, önleyici ürünlere olan talebi artırıyor. Birçok temizlik firması, fazla satılması nedeniyle jel üretimine bile geçti. El temizleme jelleri, kalitesi ve miktarına göre 1 liradan başlıyor, 10 liraya kadar çıkıyor. Soğuk geçen bu dönemde vatandaşlar, temizliğin yanı sıra vücudun bağışıklık sistemini güçlü tutarak da hastalıktan korunmaya çalışıyor.

EKİNEZYA YOK SATIYOR

En fazla tercih edilen ürünlerden ıhlamurun kilogramı 40-50, zerdeçal 30-35, zencefil 25-30, adaçayı 20-25, tarçın 15-20 liradan satılıyor. Aktar Gülçin Boztepe, son haftalarda domuz gribinin yayılmasıyla adı oldukça fazla duyulan ekinezyanın adete yok sattığını söyledi. Boztepe, 'Bu ürünün kilogram fiyatı 45 liradan 100 liraya çıktı. Alış fiyatlarımız inanılmaz arttı. Çok talep görüyor, ancak fiyatı nedeniyle az miktarlarda alınıyor. Buna rağmen ürün yetiştiremiyoruz' dedi. Boztepe, ekinezyanın enfeksiyon ve viral hastalıkların tedavisinde kullanıldığını belirterek, “İlaç sanayiinde de kullanılıyor, C vitamini zenginidir” diye konuştu./yeni şafak