Evde yapılan ilk incelemede, 'Ölümümden kimse sorumlu değildir' yazılı intihar notu bulundu. Çalışkan'ın borçları nedeniyle bir süredir bunalımda olduğu ve kendini göğsünün sol tarafından 5 kez bıçaklayıp yaşamına son verdiği öne sürüldü. Evin mutfak kapısının da arkadan kilitlenmiş olduğu belirtildi.

Olay, Datça İlçesi Reşadiye Mahallesi Koru Villaları 717 sokak A/14'te dün saat 19.30 sıralarında meydana geldi. Bodrum'dan yaklaşık bir yıl önce Datça'ya yerleşen evli bir çocuk babası Şener Çalışkan, eşi 39 yaşındaki Mine Çalışkan ile birlikte inşaat, emlak, yapı dekorasyon, restoran işletmeciliği, tekstil ve araç kiralama gibi farklı işler yapmaya başladı. Ancak işleri yolunda gitmeyen Çalışkan, bankalardan aldığı kredilerin taksitlerini de ödeyemez oldu.

'BENİ ÖLÜMDEN BAŞKA ŞEY KURTARAMAZ' DİYORMUŞ

Eşine sürekli "Beni ölümden başka hiç bir şey kurtaramaz" dediği öne sürülen Şener Çalışkan, geçen yaz motosikletiyle geçirdiği trafik kazasında ayağından yaralandı. Geçirdiği kaza nedeniyle kendisi araç kullanamayan Şener Çalışkan'ı, dün saat 17.00 sıralarında eşi otomobille villaya bırakıp yeniden işyerine döndü.

MUTFAK KAPISININ ALTINDAN GELEN KANI GÖRDÜ

İşyerini kapatan Mine Çalışkan saat 19.30 sıralarında eve gelerek anahtarla kapıyı açıp içeriye girdi. Tek çocukları evde olmayan ve yemek yapmak üzere mutfağa yönelen talihsiz kadın, kapının altından gelen kanı görünce çığlık atıp komşularından yardım istedi. Eve gelen komşuları, mutfak kapısının arkadan kilitli olduğunu fark edip polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen polis mutfak kapısını kırarken, sağlık görevlileri yerde kanlar içinde yatan Şener Çalışkan'ın ölmüş olduğunu belirledi.

İNTİHAR NOTU BIRAKMIŞ

Bir süre önce geçirdiği rahatsızlık nedeniyle kalbine stent takıldığı belirtilen Şener Çalışkan'ın, "Ölümümden kimse sorumlu değildir" yazılı intihar notu bıraktığı, kimsenin bulunmadığı sırada, mutfaktaki ucu keskin bıçakla kendini göğsünün sol kısmından beş kez yaraladığı ve kan kaybından yaşamını yitirdiği tespit edildi. İşadamının cesedi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.