CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Yerel Yönetimler Yasası çıkarsa, Anayasa Mahkemesi'ne gideceklerini bildirdi. Ankara'nın Temelli Beldesi'nde halka hitap eden Baykal, Yerel Yönetimler Yasası ile Temelli Belediyesi'nin kapatılarak Ankara'nın Sincan içesine bağlanmak istendiğini belirterek, bunun doğru bir davranış olmadığını ifade etti.
Baykal, “Temelli'nin hakkını yedirmeyeceğiz” diye konuştu. Belediye işlerinin çığırından çıktığını öne süren Baykal, hükümetin belediyeleri parçalayarak belediye kıyımı yaptığını savundu.

Yerel Yönetimler Yasası çıkarsa, Anayasa Mahkemesi'ne gideceklerini bildiren Baykal, “Hukuk, adalet ve vicdan varsa buna izin vermeyin diyeceğiz. Diyelim ki başaramadık, o zaman eğer Temelli'yi kapatıp bir yere bağlarlarsa ilk CHP iktidarında Temelli'yi yeniden belediye yapacağız” diye konuştu.

Baykal, Temelli halkının mazlum olduğunu, kadını ve erkeği ile Temelli halkının savunması karşısında kimsenin duramayacağını sözlerine ekledi.

Belediye önünde toplanan vatandaşlar ise Temelli Belediyesi'nin borcu olmayan ender belediyelerden olduğunu belirterek, Temelli çevresindeki arazilerin satılarak “Borç içinde yüzen Sincan Belediyesi'ni sübvanse etmek için kullanılacağını” iddia ettiler.

SINIR ÖTESİ HAREKAT

Baykal, daha sonra Belediye Başkanı Alaattin Türkoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Baykal, ziyaret öncesinde bir gazetecinin TSK'nın sınırötesi operasyonuna ilişkin sorusu üzerine, Türkiye'nin, söz konusu harekat ile terör örgütü PKK'ya karşı önemli bir mücadele verdiğini söyledi. Başarıdan iftihar ettiklerini belirten Baykal, ancak harekatın terör örgütünün Kuzey Irak'taki kaynaklarını tümüyle tasfiye etmeye imkan verecek kadar uzun olmamasının da üzüntü verici olduğunu ifade etti. Baykal, harekatın bitmesinin herkes için sürpriz olduğunu kaydederek, harekatın ne zaman biteceğinden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da haberinin olmadığını öne sürdü.

Harekatın bitirilişinin, ABD yönetiminin konuyla ilgili demeçlerinin gölgesinde kaldığını savunan Baykal, ABD'nin, PKK'nın Kuzey Irak'taki varlığını tamamıyla ortadan kaldıracak bir zaman ve imkan yaratılması konusunda da açık ve net bir tavır izlemediğini bildirdi. TSK'ya nihai sonuç alacak imkanların yaratılması gerektiğini belirten Baykal, askerin buna rağmen kısa sürede üzerine düşen görevi başarıyla yerine getirdiğini ifade etti.
AA