Olaylı derbinin son dakikasında Fenerbahçe kaptanı Semih Şentürk"le kavga eden Galatasaray"ın genç yıldızı Arda Turan vicdanının rahat olduğunu söyledi. Arda, yakın çevresine aralarındaki kavgayı Semih"in başlattığını ifade etti.
Sarı-kırmızılı futbolcu, Semih"in, “Büyüğü olarak benden özür dilemesini bekliyorum” açıklamasına yanıt vererek, “Ne özrü! Olayı başlatan kendisi. Hareketine sessiz kalmam söz konusu değildi. Buna kimse kahramanlık gösterisi falan demesin. Sonuçta bir derbi oynandı ve iki takım da istediğini alamadı. Burada milli takımdan arkadaş olan futbolcuların bu tarz olaylara karışması hiç de hoş değil, ancak olayı körükleyen, kavgaya sebebiyet verenleri kamuoyunun takdirine bırakıyorum” ifadelerini kullandı.
Galatasaray"ın tecrübeli oyuncusu Ayhan da görüntülerin ve suçlularının ortada olduğunu dile getirdi. Başarılı futbolcu, yaşanan olayların tribünleri de gerdiğine dikkat çekti.

Sabri: Emre küfür etti
Kavganın fitilini ateşleyen oyuncular arasında gösterilen Sabri ise kendini savundu. Galatasaraylı futbolcu, Fenerbahçeli Emre"nin kendisine küfür ettiğini ileri sürerek, “Emre ağabey ilk yarıda bir pozisyonda reklam panosuna çarpınca yerden kaldırmaya çalıştım. O ise bu hareketime karşılık küfür etti. Hem de ne ağır küfürler. Benim büyüğüm olduğu için karşılık vermedim. Sadece "abi ne diyorsun, ayıp değil mi?" dedim. Karşılığında yine küfür geldi. Onun düğününe eski kulübünden sadece ben ve Arda gittik. Bu hareketimiz yüzünden belki de kendi kulübümüzden bile tepki görebilirdik” dedi.

Büyükşehir mesaisi başladı
Fenerbahçe derbisinden beraberlikle ayrılarak, şampiyonluk şansını zora sokan Galatasaray, Büyükşehir Belediyespor ile hafta sonu yapacağı maçın hazırlıklarına ara vermeden başladı. Teknik Direktör Bülent Korkmaz yönetiminde basına kapalı gerçekleştirilen antrenmanda, derbide yer alan oyuncuların koşunun ardından sağlık merkezindeki terapi seanslarıyla programlarını tamamladıkları, diğer futbolcuların teknik çalışmalar yaptıkları açıklandı. Derbide aldığı darbe yüzünden sol dizinin arkasında ödem oluşan Baros"un ise tedavisine başlandığı kaydedildi.

Milliyet