Nevşehir"de engellilere hizmet veren biri rehabilitasyon merkezi olmak üzere 2 özel eğitim kurumunda engelli çocuklar üzerinden devleti dolandırıp sahtecilik yaptıkları iddiasıyla 39 kişi, günün ilk saatlerinden itibaren düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında bir Milli Eğitim Şube Müdürü ve bazı kamu görevlilerinin de bulunduğu bildirildi. Polis, 1 yıldır izledikleri engellilere rehabilitasyon hizmeti veren bir merkez ile yine engellilere yönelik olarak eğitim veren özel bir okul ve belirlenen kişilerin evlerine dün sabah operasyon düzenledi. Operasyonda, özel merkez ve özel okuldaki bilgisayar kasalarına incelenmek üzere el konuldu.

Gözaltına alınan 50"ye yakın kişinin, kaydı yapılan engelli çocuklara eğitim verilmediği halde, eğitim verilmiş gibi gösterdikleri, bazı öğretmenlerin özel eğitim kurumuna hiç gelmediği halde diplomalarını kiraya verdiği, kırsal kesimde yaşayan ve engelli çocuğu bulunan dar gelirli ailelerin, yardım yapılacağı ve maaşa bağlanacağı vaatleri ile kandırılıp engelli raporları alınmak suretiyle eğitim kurumuna kayıt ettirildiği suçlamalar arasında yer aldı.

Kiralık öğretmenler

Nevşehir Emniyet Müdürü Ömer Gurulkan, Cumhuriyet Savcılığının gözetiminde yürütülen operasyonun gizliliği nedeniyle bilgi veremeyeceğini söyledi. Gurulkan “Uzun bir süreden beri yürütülen bir soruşturmanın sonucunda ekiplerimiz tarafından eş zamanlı olarak bir operasyon yapılmıştır. Herşey Cumhuriyet Savcılığımızın gözetiminde yürütülmektedir” dedi.

Nevşehir polisi tarafından yapılan operasyonun, Nevşehir"in yanı sıra 4 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildiği belirtildi. Gözaltına alınanlar arasında diplomalarını kiraya verdikleri ileri sürülen Muğla, Kırıkkale ve Kayseri"den bir ve Ankara"dan da 2 öğretmenin de bulunduğu kaydedildi.
Vatan