MOSSAD'ın, iPhone kullanıcıların bedava konuşmasını sağlayan Viber adlı program sayesinde dinleme' ve 'fişleme' yaptığı ortaya çıktı. Program, kullanıcının her hareketini de BBG gibi izlenmesini sağlıyor

Dünyanın neresinde olursa olsun iPhone sahipleri, 'Viber' programıyla bedava konuşuyor... Ancak bu programın İsrail'e hizmet ettiği iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Viber adlı programı Iphone'a yükleyenler, konuşma sırasında operatörleri devreden çıkartıyor. Bu da onları savunmasız kılıyor. Cep telefonunuzdaki özel dosyalarınız da MOSSAD'ın hazırladığı bir sistem tarafından izleniyor. SMS ile Multi SMS'leriniz de inceleniyor ve kaydediliyor. Sistemin içeriği o kadar güçlü ki, 'Viber' yardımıyla konuşurken özel olarak hazırlanan 186 kelimeden (İsrail, MOSSAD, Netenyahu, Tevrat, bomba, ölüm gibi) herhangi birini telaffuz ederseniz, hemen dinlemeye takılıyorsunuz. Pulitzer ödüllü gazeteci Seymour Hersh, artık savaşların 'Siber' olacağını açıklamıştı. Bu konuda da İsrail'in son derece güçlü olduğuna dikkat çeken Hersh, adeta 'Viber' ve İsrail bağlantısını doğruluyor.

24 SAATTE 150 BİN KEZ

Türkiye'nin en gözde iPhone sitelerinden www.iphonekurdu.com da, bu konuyla ilgili uyarı niteliğinde bir haber yayınladı. Sitenin bilgisayar teknisyenlerinden Ufuk Pamuk, "Viber çılgınlığının oluşturduğu sonuçlar, birçok olumsuzluğu da beraberinde getiriyor. İsrail, çok rahatlıkla alınan bilgilere ve detaylara göre, Viber ile internet üzerinden konuşmaları kaydedebilir. Çünkü teknolojide ve Viber programında bu son derece mümkün. O nedenle, bu programı indirenler son derece dikkatli olmalıdır" dedi. Viber'in her 24 saate 150 bin kez indirildiği düşünülürse, tehlikenin boyutları bir hayli fazla. Bu sistemi tasarlayanların ise 3 MOSSAD hacker'ı olduğu belirtildi.