Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Aydın"da hayvan hareketliliği de başladı. Aydınlı Veteriner Hekim Muhaberem Uçmaklıoğlu, kurbanlık alacakların mutlaka aldıkları hayvanların, sağlık raporu ve menşe şahadetnamesini kontrol etmelerini tavsiye etti.
Kurbanlık hayvan alırken vatandaşların hangi hususlara dikkat etmesini konusunda yeterli bilgiye sahip olmayabildiğine işaret eden Veteriner Hekim Muharrem Uçmaklıoğlu, “Hayvanların ilçe içinde nakli için menşe şahadetnamesi, ilçe ve iller arası ise veteriner sağlık raporu gerekmektedir. Veteriner sağlık raporu ve menşe şahadetnamesi olmayan, sığır ve mandalarda küpesi ve pasaportu bulunmayan, çok zayıf olan, gebe olan, yeni doğum yapmış olan, yüksek ateşi olan, çok genç ve etleri olgunlaşmamış olan, tüyleri karışık ve mat olan, bakışları ve dış görünümü cansız olan, pis kokulu, ishali ve burun akıntısı olan, çevreye karşı aşırı tepkili veya çok duyarsız olan hayvanların alınmamasını tavsiye ediyoruz” dedi.
Kurban öncesi yaşanan hareketli dönemde bulaşıcı ve salgın hayvan hastalıklarının yayılma riskinin de yüksek olduğunu kaydeden Uçmaklıoğlu, “Vatandaşlarımız dini vecibelerini yerine getirirken sağlıklı hayvan almalarını sağlamak, artan hayvan hareketleri sebebiyle hastalıkların yayılmasını engellemek, hastalıksız bölgelere bulaşmasını önlemek için birtakım tedbirler alınıyor. Kontrollerde belgesiz ve sağlıksız hayvanların nakline izin verilmiyor. Ancak her ihtimale karşı dikkatli olsunlar” dedi.