Aydınlı veteriner hekimler, Aydın Veteriner Hekimler Odası tarafından Kuşadası'nda düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Gecede konuşan Aydın Veteriner Hekimler Odası Başkanı A. Muharrem Uçmaklıoğlu, Avrupa Birliği normları sayesinde veteriner hekimliğin öneminin ortaya çıktığını söyledi.
Aydın Veteriner hekimler Odası tarafından yer yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen " Veteriner Hekimler Gecesi "Kuşadası-Selçuk sınırındaki Pamucak'ta bulunan Richmound Ephesus Otel'de yapıldı. Büyük ilgi gören geceye, Aydın Vali Yardımcısı Mesut Kırcalı ve Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öner Şavk ve Aydın Veteriner Hekimler Odası Başkanı A.Muharrem Uçmaklıoğlu ile birlikte Aydın ve ilçelerindeki veteriner hekimler ve eşleri katıldı.
Gecenin açılış konuşmasını yapan Aydın Veteriner Hekimler Odası Başkanı A.Muharrem Uçmaklıoğlu, veteriner hekimliği çok yoğun bir çalışma temposu gerektiren bir meslek olduğunu belirterek, Cumartesi, Pazar, tatil veya bayram bilmeden mesleklerini ifa etmeye çalıştıklarını ve mesai mefhumu tanımadıklarını söyledi. Avrupa Birliği sürecindeki normlar ve yasalar sayesinde veterinerlik mesleğinin öneminin daha da ortaya çıkmaya başladığını kaydeden A. Muharrem Uçmaklıoğlu, "Özellikle zoonez hastalıklar ile
gıda güvenliği ve denetimi konusundaki hassasiyet veterinerliği ön plana çıkarmaktadır. Bizlerde veteriner hekimler olarak bu değişime uyak uydurmalıyız. Bu nedenle meslek içi eğitim çalışmalarıyla dünyadaki gelişmeleri ve teknoloji yakından takip etmeliyiz" dedi.
Uçmaklıoğlu, oda olarak üyelere daha iyi hizmet vermek için çalışmalar yaptıklarını belirterek, " Bu amaçla hizmet binamızın inşaatı için çalışmalar yapıyoruz. Türk Tabipler Odası ile Diş Hekimler Odası Aydın Temsilcilikleri ile ortak bir proje ürettik. Üç hekim odası birlikte bir kompleks projesi geliştirdik. Yakında inşaat ruhsatını alıp, temeli atacağız ve inşaata başlayacağız" diye konuştu.
Bu arada Aydın Veteriner Hekimler Odası'nın gecesinde bir araya gelen konuklar konuşmaların ardından neşe dolu bir gece yaşayarak stres attı. Gecede sahne alan yerel sanatçıların söylediği şarkılar eşliğinde eğlenen veteriner hekimler, zaman zaman da piste çıkarak dans etti.