TBMM Genel Kurulu'nda devam eden bütçe görüşmelerine CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl'ün sözleri damgasını vurdu.


ANKARA - Yoksulluk, sosyal yardımlaşma ve kadının sorunları üzerine konuşan CHP"li Bingöl, “Bedenini satarak karnını doyurmaya çalışan vesikalı ve vesikasız çalışan hayat kadınların sayısı artıyor. 15 bin vesikalı hayat kadını var. 30 bin de başvuru var” dedi.

“30 BİN VESİKA İÇİN BAŞVURU VAR”
Bedenini satarak karnını doyurmaya çalışan vesikalı ve vesikasız çalışan hayat kadınlarının sayısının arttığını belirten CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, “15 bin vesikalı çalışan hayat kadını var. 30 bin de vesika için başvuru var” dedi.

CHP Adana Milletvekili Nevin Gaye Erbatur da, iktidara geldiklerinde aile sigortasını hayata geçireceklerine dikkat çekerek, “Devlet her ay banka hesabına parayı yatıracak. Paranın kullanım hakkı kadında olacak” diye konuştu.

“YOKSUL AİLELERİN KIZ ÇOCUKLARI PARA KARŞILIĞI YAŞLI ADAMLARLA EVLENDİRİLİYOR”
CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman da, “Güneydoğu"da kız çocuklarının evlendirme yolları arasında en çok uygulanan başlık parası, berdel evliliği gibi geleneksek evliliklerdir. Ayrıca ülkemizin doğusunda kırsal alandaki yoksul ailelerinin kız çocukları para karşılığı bu işi meslek edinmiş birtakım aracılar vasıtasıyla batıdaki yaşlı adamlarla evlendirilmektedir” dedi.

Anne ölüm oranlarına ve kadına yönelik şiddete dikkat çeken Arıtman, hükümeti suçladı. AKP iktidarında kadının haklarının geriye gittiğini ileri süren Arıtman, şöyle dedi:

""Gidin üç çocuk doğurun" diyen Başbakan var. Kadın haklarını türbana indiren, türbanla sınırlayan, bunun ötesindeki tüm kadın haklarını reddeden bir anlayışın egemenliğinde kadınlar ezildi.”
AKP iktidarında kadın katliamların zirve yaptığını ileri süren Arıtman, “Ülkemizde her üç gelinden biri çocuk. Güneydoğu"da ise her iki gelinden biri” dedi.

ARITMAN KÜRSÜDEN İNMEDİ Oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu"nun süresinin bittiğini hatırlatmasına rağmen Arıtman'ın kürsüden inmesi gecikti. Bunun üzerine Güldal Mumcu, Arıtman"ın süresinin bittiğini ifade ederek birkaç kez uyardı.(anka)