Maliye Bakanlığı, vergi kayıp ve kaçağıyla mücadelenin kapsamını genişletiyor. Devletten vergi kaçıranların sadece banka hesaplarına değil, sahip oldukları gayrimenkul ve taşıtlara da elektronik ortamda haciz başlatılıyor.
 
YAKIN MARKAJ
 
Vergi kaçağı ile mücadeleye hız veren Gelir İdaresi, otomasyon sistemini güçlendiriyor. 448 vergi dairesi, 585 mal müdürlüğü otomasyon kapsamına alınmış durumda. Otomasyon projelerinin tamamının devreye girmesiyle birlikte vergi kaçağı ile daha etkin şekilde mücadele edilebilecek.
 
Bu çerçevede, kamu alacaklarının daha hızlı tahsili için yaşama geçirilen e-haciz projesinin kapsamı genişletildi. Proje ile haciz bilgileri bankalar ve vergi daireleri arasında e-imza ile elektronik ortamda aktarılıyor. Projenin pilot uygulaması 38 banka ve Merkezi Kayıt Kurulu ile yürütülüyor. Gelir Vergisi Yasası'nda yapılan değişikliğin ardından konut, dükkan, arsa ve taşıtların da elektronik ortamda haczi için altyapı çalışmaları tamamlandı. Maliye, gayrimenkul ve taşıt bilgilerine elektronik ortamda ulaşarak tahsilat için yakın markajda tutuyor. Bankada hesabı olmayanların mal varlıklarına e-haciz uygulanacak.
takvim