Cezaevine gönderilenler arasında kentin vergi rekortmeni, bir kreş sahibi ve bir gazeteci de var.

Akılalmaz skandal Tokat Cumhuriyet Savcılığı’na gelen bir ihbar üzerine polisin harekete geçmesiyle açığa çıktı. 13 yaşındaki B.C. ile 14 yaşındaki T.K. isimli iki ilköğretim okulu öğrencisinin uzun süredir aralarında Tokat 2010 yılı vergi rekortmeni işadamının da bulunduğu 13 kişinin cinsel taciz ve istismarına uğradığını belirlendi. Soruşturma savcısının talimatıyla olaya el koyan Çocuk Şube ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri ortak bir çalışma yürüttü. 13 yaşındaki T.K. ile 14 yaşındaki B.C.’nin psikolog nezaretinde ifadesi alındı. Çocukların verdiği isimler karşısında şaşkınlık yaşayan polis ekipleri ifadelerin birbiriyle örtüşmesi üzerine soruşturma savcısından gözaltına alma kararı çıkartılmasını istedi. Aralarında vergi rekortmeni iş adamı M.B., çocuk kreşi sahibi M.A., gazete-ci Y.M., kuyumcu Y.K., restoran işletmecisi R.E., çeyiz toptancısı O.T’nin de bulunduğu toplam 13 kişi gözaltına aldı. Emniyette çocuklarla yüzleştirme yapılmasının ardından ifadesi alınarak nöbetçi mahkemeye sevk edilen şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kendisini polis gibi tanıttı

B.C.’nin savcılıkta verdiği ifadesinde kreş sahibi M.A.’nın kendisini polis olarak tanıtıp bir eve götürdükten sonra 14 yaşındaki arkadaşı T.K.’ya tecavüz ettiğini söylediği öğrenildi. B.C. ifadesinde, “Bize kendisini polis olarak tanıttı. Birlikte bir eve gittik. Kıyafetlerimizi çıkartıp, taciz etti. Daha sonra arkadaşım T.K’ya cinsel istismarda bulundu” dedi. Tutuklanarak cezaevine gönderilen haber ajansı muhabiri Y.M. iddiaları reddetti. Geçtiğimiz yıl Siirt’te de 7 kız öğrenciye iki yıl tecavüz ettikleri iddia edilen 15 kişi tutuklanmıştı. Olay, cinsel istismara uğrayan kızların yaşadıklarını rehber öğretmenlerine anlatmalarıyla ortaya çıkmıştı. Soruşturma devam ederken okul müdür yardımcısı, kentten ayrılıp kayıplara karıştı.

İftira! Kızlar bana şantaj yaptı

vergi rekortmeni işadamı M.B. (solda) skandalın ardından açıkmalama yapmazken, bölgede gazetecilik yapan Y.M. ise ifadesinde iddiaları yalanlayarak kızların kendisinden şantajla para sızdırmaya çalıştıklarını ileri sürdü. Çocuklara elini bile sürmediğini anlatan Y.M., iş yerine ve evine zaman zaman ziyarete gelen B.C. ile T.K.’nın kendisini “Karısına söylemekle tehdit ettiklerini” savundu.          (stargazete)