Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Beden Eğitim ve Spor Yüksek Okulu"nun (BESYO) ADÜ Kapalı Spor Salonunda yapılan, 1600 öğrencinin başvurduğu 240 öğrenci kontenjanı için yapılan seçmeleri bir velinin şiddetli itirazlarına sahne oldu. Çine"den gelen Erdal Paldırak isimli veli oğlu Tolga Paldırak"ın seçmeler esnasında futbol istasyonunda hatalı şekilde 6 puanının kırıldığını iddia ederek şiddetli şekilde itirazda bulundu.
Oğlu Tolga Paldırak"ın sınav esnasında futbol istasyonuna geldiğinde topu kasaya bıraktığını belirten Erdal Paldırak “Top kasaya girdikten sonra dışarı çıktı. Ama oğlum fotoseli geçmeden yani sınav tamamlanmadan geri dönüp topu tekrar kasanın içine bıraktı. Buna rağmen görevli oğlumun 6 puanını kırdı” dedi.
Oldukça sinirli olduğu gözlenen babayı yatıştırmakta sınavda görevli akademik personele düştü. Erdal Paldırak ile yakından ilgilenerek sakinleştirmeye çalışan Adnan Menderes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Doçent Dr Reşat Kartal itirazlarını hararetli bir şekilde ifade eden Erodal Paldırak"a bir itiraz dilekçesi ile kendilerine başvurmasını söyleyip “Bütün sınav kamera ile görüntülendi. Kamera görüntüleri de izlenerek her şey açıklığı ile ortaya çıkar. Kesinlikle hiçbir öğrencimizin mağdur olmasına izin vermeyiz. Siz yeter ki sakin olun, gönlünüz rahat olsun” diyerek sakinleştirdi.
Oğlunun hatalı olarak 6 puanının kırıldığını iddia eden Erdal Paldırak itiraz dilekçesini yazarak sınav komisyonuna verdi. Sınav komisyonu itirazı inceleyip, görüntüleri de izleyerek itirazı değerlendirecek. Tartışmaları şaşkınlık gözlerle izleyen öğrencilerde kişi başı neredeyse 500 YTL"ye yakın para harcadıklarını belirterek sınavda yapılan değerlendirmelerin hayatlarını yakından ilgilendirdiğini, çok dikkatli değerlendirme yapılması gerektiğini belirttiler.