Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli Türkiye Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi Aydın İl Görevlisi A.Kerim Yıldırım, Söke’de bulunan Anadolu Öğretmen Lisesi’nde öğrenci velilerine uyuşturucu konusunda konferans verdi. Uyuşturucunun insanlarda bağımlılık yaptığını, kullananlar için ölümcül tehlike yarattığını ifade eden A. KerimYıldırım, gençlerin madde kullanımına genellikle merak ya da arkadaş etkisinde kalarak başladıklarını, madde kullanımının sağlığa zarar verdiği gibi, kişiyi aileden, toplumdan uzaklaştırdığını söyleyerek ailelerin ergenlik döneminde mutlaka çocuklarına daha fazla ilgi gösterip onların sorunlarını paylaşmaları gerektiğini dile getirdi.
A. Kerim Yıldırım, gençlerin sorunlarını anne ve babaları ile paylaşmaları, gerçek sevgiyi ve mutluluğu ailelerinde aramaları, kötü arkadaş gruplarından uzak durmaları ve boş zamanlarını sosyal, kültürel ve toplumun kabul gördüğü, desteklediği faaliyetlerde bulunulması büyük önem arz ettiğini belirterek; “Bu dönemde çocuğunuz yaşamında mutlaka yer almalısınız” dedi.
Aydın İl Emniyet Müdürlüğü olarak, bağımlılık yapıcı maddeler ve bağımlılıkla mücadelede, suçtan arınmış, güvenli bir toplumun gelişimine ve geleceğine güvenle bakabilen gençlerin yetiştirilmesine katkı sağlamayı hedeflediklerini anlatan A. Kerim Yıldırım, "Bu nedenle Aydın ve ilçelerinde özellikle okullarda bu tür çalışmaları yaparak öğrencilerimizi ve velilerimizi bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Amacımız öğrencilerimiz bataklığa düşmeden önlem alınarak, onları iyi gelecek için tertemiz topluma yararlı birer bir birey olarak hazırlamaktır" diye konuştu.