Seminerde çocukların fiziksel gelişiminin yanında ruhsal gelişiminin de öneminde söz edildi.
Okul Salonu"nda düzenlenen seminere veliler yoğun ilgi gösterdi. Namık Kemal İlköğretim Okulu rehber öğretmenlerinden Güngör Kuloğlu ve Akçaova İlköğretim Okulu öğretmenlerinden İsmail Büyükkalaycı"nın hazırlamış oldukları slayt gösterisinde 0-6 yaş grubu çocukların gelişimindeki önemli etkenler anlatıldı. Seminerde çocuklara verilen ilgi ve sevginin önemini de anlatılarak aşırı sevgi ve baskının da çocukların gelişimine olumsuz etkilediği kaydedildi.
Rehberlik öğretmeni Güngör Kuloğlu, velilere hitaben konuşmasında “Sevginin, ilginin dengeli seviyede tutulması gerekir. Ne çok az, ne de çok fazla aşırıya gidilmeden onların seviyesini inip, çocukların anlayabileceği şekilde iyi ve kötüyü değişik yollardan anlatmak çocuklar üzerinde daha fazla etkili olacaktır. Çocuklar her koşulda kabul edilmek ve onaylanmak ister. Bu her davranışını kabul edileceği anlamına gelmez. Anne babanın hoş görüsü normal düzeyde gerçekleşmesi, sevgiyle disiplinin uygulanması gerekir. Çocuklar özgüvenini kazanmış, girişim yeteneğini sahip, kendi kendine karar verip sorumluluk taşımasını öğrenmiş bireyler olarak büyümeleri gerekir. Bu nedenle çocuk yetiştirmede dege çok önemlidir” dedi.
Seminer sonunda velilerin, çocukları ile yaşadığı sorunların çözüm yolları konusunda sordukları sorular cevaplandırıldı.