Akbük Nurullah Kocabıyık İlköğretim Okulu 1/A sınıfında okuyan öğrencilerin velileri, bir araya gelerek çocuklarının okumakta olduğu sınıfa elektronik akıllı tahta alarak sınıfa armağan ettiler.

Konuyla ilgili bilgiler veren Sınıf Öğretmeni İbrahim Karamanlıoğlu, “Teknolojinin en son ürünü olan bu tahtada her öğrenci bilgi sayarı kullanıyormuş gibi işlem yapabilmekte, Verilen dersleri tahtadan görsel olarak izleye bilmekte. Özel kalemi ile kendisi istediği gibi yazı yazabiliyor. Şekil çizebiliyor her türlü eğitsel işlem ve eylemi yapabiliyor. Bilgisayara yüklenen eğitim programlarını tahtadan izleyebiliyor. Tahtanın bir özelliği de, o gün içersinde yapılan tüm çalışmaları belleğinde saklayabiliyor ve gün sonunda gün boyunca yapılan çalışmaları tekrar gözden geçirme olanağı sağlıyor. Öğrencinin tahtada yapmış olduğu her türlü eğitsel işlemlerinin sonucunu sesli olarak doğru ya da yanlış komutu ile uyarıyor. Bu teknolojik tahtayı okulumuza kazandıran 1/A sınıfı öğrenci velilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Okul Müdürü Faruk Baybora da, “Okulumuza kazandırılan bu teknolojik tahtanın öğrencilerimizin eğitim ve öğrenim açısından çok daha kolay ve zevkli eğitim almalarını sağlamakta. Bende 1/A sınıfı öğrenci velilerine bu duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum. Diğer sınıflarda bulunan öğrenci velilerinden ve eğitime gönül veren hayırsever vatandaşlarımızdan bu dijital Akıllı Tahtadan tüm sınıflara alınması için, destek ve yardımlarını bekliyorum” diye konuştu.

AKILLI TAHTA NEDİR?

Teknolojinin en son sistemi olan akıllı tahta, bilgisayara bağlı projeksiyon sistemiyle mevcut tüm programları tahtaya yansıtarak öğrencilerin dijital kalemle tahtada her türlü işlemi yapmasını sağlıyor ve öğrenciler herhangi bir tebeşir, silgi kullanmadan yazmayı ve okumayı öğreniyorlar./iha