CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Hayatımda hiç kavga etmedim. Metiner bana resmen saldırdı. Hukuki yollarla hakkımı arayacağım” dedi.

Meclis Genel Kurulu’na dün AKP Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner’in kürsüde konuşan Ağbaba’nın üzerine yürümesi damgasını vurdu.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, olay anını şöyle anlattı:

“Şaşırdım. Aklım ermedi. 20 yıl uğraşarak geldim buraya. Şaşırdım kaldım. Yalakalıkta sınır tanımayanlar saldırıda da sınır tanımıyorlar. Kürsüye doğru yürüdü, resmen saldırdı, yumruk gelmedi.”
Ağbaba, şöyle dedi:

“Metiner’e kınama cezası verilmedi. Her kendilerine uymayan söze şiddete başvuracak. Her olayda bu adam var. Resmen saldırdı bana. Partiyle konuşacağım ne yapılacağı konusunda. Hayatımda hiç kavga etmedim. Bunların yaptığı zorbalıktır. Hayatımda hiç şiddete başvurmadım. Alçaklık seviye göstergesidir. Kimseyi büyütmek istemem.Hukuki boyutunu araştıracağım, ne yapılması gerekiyorsa yapacağım. Şiddetle işim yok. Meclis’te hakkımı ararım. Hukuki yollarla hakkımı arayacağım. Şiddet uygulayanlar beyni gelişmemiş adamlardır. Ben şiddeti başvurmam. Hukuki yolla mücadelemi yapacağım.