Türkiye"nin finans sektörünün krize karşı dimdik ayakta olduğunu değinen AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, geçmişte yapılan hatalar nedeni ile emanetin CHP'ye verildiğini söyledi. Erdem, “Didim için başımız dik çalışacağız. Didim'i uçuracağız, yıldız yapacağız. Buna sizler karar vereceksiniz” dedi. Türkiye'de bankacılık ve finans sektörünün krize karşı duruşunun alkışlanır nitelikte. “Ülkemiz de finans sektörü ile ilgili sıkıntı yaşanmadı. Türkiye krize önlem almadı deniyor. Hükümet finans sektörü için gerekli politikaları zamanında uyguladı. Yabancı ülkelerde bankalar devletin parası ile ayakta duruyor" dedi.
Piyasalarda daralma olduğunu belirten Erdem “Devletimiz krizi vatandaşımızın ve üreticimizin en az şekilde atlatması için fazlası ile gayret ediyor. Bugüne kadar tanınmamış bir kolaylık sağlanarak vergiler taksitlendiriliyor, kobilere 700 Trilyon bütçe ayrılarak faizsiz vadeli kredi kullandırıldı. Bizim derdimiz reel sektör ile. Kriz hükümet tarafından öngörülmedi sözleri yanlış" dedi.
Yerel seçimlerde netleşen adayı desteklemenin diğer aday adaylarının namus borcu olduğunu savunan Atilla Koç da, “Didim beni her zaman heyecanlandırdı. Didim'de her zaman aşk ve şevk içinde beyli hanımlı bir parti daş grubu içinde çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz. Bu çalışmalarımız inanıyorum ki 29 Mart'ta da iyi sonuç verecek. Didim halkını şehircilik ve belediyecilik ile AK Parti yönetiminin tanıştıracak. Biz Didim'de hizmet vermek için, şehirciliği ve belediyeciliği meydana getirmek için belediyeye talibiz. Kendi cebimizi doldurmak, imar rantları ile köşeyi dönmek için değil! Öyle ise istemiyoruz" diye konuştu.
Meclis Tarım Komisyonu üyesi Ahmet Ertürk ise, şunları söyledi: "Partimizin başlattığı yerinden yönetim ilkesi ile birçok ilçemiz pratik hizmetlere kavuşturuldu. Ancak Didim'de bu tür hizmetler gecikti. Didim"in adını Ankara'da ki dostlarımızdan tatil kentine yakışmayan şehirleşme sitemleri ile duyduk. Sizler bunu hak etmiyorsunuz. Yat Limanının ilçemizde konuşlanması için siyasi girişimleri bizler yaptık. Bununla da kalmadık, Gümrük kapısı ile ilgili çalışmalarımızda var. Milas Yolu sapağı ve Didim üzerinden havalimanına yol yapımı da çalışmalarımız arasında. Belediye bu yolu kendi imkânları ile yapamaz. Yol karayolları Yol Ağına alındı. İlk dilekçemize iki yol var,üçüncüye gerek yok denilerek ret geldi. Biz konuyu tekrar Karayolları gündemine aldırdık, takipçisiyiz”